Saarenheimo ponnisti haastavasta lähtöasetelmasta vastuurooliin

LIIGA / Haastattelu
Saarenheimo aikoo lunastaa paikan Pelicansin ryhmässä loppukauden ajaksi.
Kuva © Pekka Rautiainen - http://www.illcommunications.fi
Viime kaudella Oulun Kärppiä edustanut Pekka Saarenheimo harjoitteli yksinään kesän läpi etsien uutta seuraa. Lahden Pelicans tarjosi näyttöpaikan, jonka Saarenheimo haluaa käyttää hyödyksi.

Pelicansin ykkösketjuun HIFK-ottelussa merkattu Pekka Saarenheimo on saanut kokea kaikenlaista viime vuosien aikana. Odotettua heikommat otteet Kärpissä johtivat siirtolistalle päätymiseen, sitten tuli loukkaantumisia, sitten uuden seuran etsintä ja kaupan päälle vielä kesä ilman joukkuetta.

Kun Saarenheimo sai tarjouksen lahtelaisjoukkueen mukaan liittymisestä koeajalle, oli haaste mielenkiintoinen, mutta haastava. Alkumetrit tuottivat tuskaa, mutta sen jälkeen juoksu on lähtenyt kiihtymään paremmin ja paremmin.

– Alun neljä tai viisi peliä olivat vielä hakemista, kun ei ollut oikein alla mitään kunnon joukkueen kanssa vietettyä harjoittelukautta. Ei ollut ollenkaan pelituntumaa ja pelikuntokin oli vähän haussa. Sen alun jakson jälkeen on mennyt paremmin. Nyt jaksaa taistella ja saa jotain aikaiseksi tuolla kentällä. Parempaan suuntaan olen mennyt.

Samalla Saarenheimo on saanut jatkuvasti enemmän luottoa päävalmentaja Kai Suikkaselta, mikä on ollut ilahduttava asia.

– Siihen olen todella tyytyväinen. Pitäisi van pystyä vastaamaan joka ilta annettuun mahdollisuuteen. Paljon teen hommia sen eteen, että saisin jatkaa täällä loppukaudenkin.

Lauantain HIFK-ottelussa Pelicansilla homma ei lähtenyt tarpeeksi hyvin sujumaan. Saarenheimo olikin pettynyt pussinokkien illan peliesitykseen.

– Olimme aika huonoja. Ei oikein missään vaiheessa päästy kunnolla peliin kiinni. En tiedä mistä se johtui, mutta tässä ollaan koko ajan opin tiellä. Vähän olen pettynyt tähän peliin, sentteri harmitteli.

Pelicans on alkukauden vaikeuksien jälkeen saanut pisteitä paremmin kasaan. Pelillisesti työurakkaa riittää silti.

– Meillä peli on kuitenkin mennyt parempaan suuntaan, mutta on siinä vielä paljon tekemistä, jotta se toimisi täyden kuudenkymmenen minuutin ajan, Saarenheimo näkee.

» Lähetä palautetta toimitukselle