TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Saarenheimo lurautti uransa joutsenlaulun: "Esimerkillinen pelaaja"

LIIGA / Haastattelu
Pekka Saarenheimon ura sai tänään kunniakkaan päätöksen.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Pelicansin pukukopin liepeillä on voiton aiheuttaman ilon seassa myös haikeutta. Pekka Saarenheimo on hetki sitten pelannut uransa viimeisen ottelun Liigassa ja hän kiittää kaikkia ympäröiviä joukkuetovereitaan tuesta, saaden vastineeksi raikuvat aplodit.

Pekka Saarenheimo on juuri tuonut päätökseen viime vuosina vaikeaksi muuttuneen uransa. Siitä huolimatta 32-vuotias sentteri on ulospäin helpottuneen oloinen.

- Tosi hyvä fiilis. Nämä joukkueet, joissa aina on saanut olla mukana, ovat olleet ainutkertaisia, sanoi Saarenheimo.

Laser HT:n kasvatin ura oli laskukiidossa jo useamman vuoden, mutta päätös hokkarien lyömisestä naulaan kypsyi viime vuoden puolella ennen ensimmäistäkään sarjapeliä.

- Aika pitkälti ennen kauden alkua kävi jo mielessä, että näin voi käydä. Sitten tuli tuo loukkaantuminen ja olin sivussa sekä on perhettä ja kolme lasta. Reissaaminen käy yhä vaikeammaksi, joten oli aika helppo päätös, totesi Saarenheimo.

Suunnitelmia elämänsä jatkolle Oulunsalosta lähtöisin oleva Saarenheimo ei osannut vielä avata kovin yksityiskohtaisesti.

- Kyllä sitä jotain keksitään. Ei ole mitään varmaa. Vähän aikaa tässä ollaan ja sitten aletaan punomaan uusia juonia. On kovat halut kuitenkin tavallisen, jääkiekon ulkopuolisen elämän puolelle.

Yksi asia on kuitenkin varmaa. Saarenheimot asettuvat asumaan sinne, mistä Pekka nousi Liigaan ja yleisön tietoisuuteen.

- Meillä on talo Oulussa ja sinne me mennään. Siellä ei ole ehtinyt hirveästi asumaan, mutta nyt sinne pääsee.

Pelicansin päävalmentaja Tomi Lämsä kiitti Saarenheimoa panoksestaan joukkueen eteen. Aamulla valmentaja ja keskushyökkääjä olivat keskustelleet pitkän tovin lähinnä jääkiekon ulkopuolisista asioista ja Lämsä jakoi tunnustusta pelaajalle sekä persoonana että jääkiekkoilijana.

- Se, miten hän tänään esiintyi jäällä oli hieno nähdä. Hän oli esimerkillinen pelaaja, joka auttoi nuoria tiukoissa paikoissa.

- Se on jännä juttu, miten menee siinä vaiheessa kylmät väreet selässä, kun pelaajat taputti hänelle hänen sanoessa muutaman sanan sanoi, ylisti Lämsä.

Pelicans-käskijä muisti jakaa tunnustusta myös hänen päätökselleen. Ei ole kovin tavallista, että 32-vuotias päättää uransa omasta tahdostaan.

- Hän on tehnyt tämän päätöksen ja kaikkea hyvää jatkoon. Jätti varmasti jäljen joka paikkaan, missä on pelannut.

Tomi Lämsän viimeiseen lauseeseen on helppo yhtyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle