Saarela onnistui maalinteossa yrittämättäkin - Nättinen pääsee kuittaamaan Blackwoodille

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Julius Nättinen pääsi iskemään Suomen ensimmäisen johtomaalin ottelussa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ketjukaverukset Julius Nättinen ja Aleksi Saarela kuuluivat Suomen maalintekijöiden joukkoon Kanada-ottelussa. Molemmat ovat samaa mieltä siinä, että Ruotsi on hienoin mahdollinen vastustaja maanantain välierään.

Suomi kukisti Kanadan lopulta 6-5 jännittävän ja vaihtelevan ottelun jälkeen. Aleksi Saarela ja Julius Nättinen onnistuivat maalinteossa ottelun toisessa erässä ja käänsivät osumillaan Suomen tappioaseman johdoksi. Kanada tuli vielä kahdesti tasoihin, ennen kuin Patrik Laine iski voittomaalin ylivoimalla kolmannessa erässä.

Erityisesti Nättinen kehui muiden ottelujen tapaan korkealle kohonnutta tunnelmaa. Tällä kertaa se oli poikkeuksellinen muihin otteluihin nähden, sillä katsomossa oli myös paljon vastustajaa kannattavia eli kanadalaisia.

− Tunnelma oli aivan huikea, ei voi kuin kehua. Todella siistiä pelata tuolla. Aluksi ajattelin, että eivätkö suomalaiset pidä kovempaa ääntä kuin kanadalaiset. Kyllä se muutaman maalin jälkeen oli hienoa, kuinka kanadalaiset olivat hiljaa.

Nättinen myöntääkin, että kannattajien kilpahuuto sytyttää hyvin pelaajia. Kanadalaisten hurrattua täytyy vastata omilla suorituksilla, jotta voi näyttää suomalaisten yltävän vielä kovempaan meteliin.

− Todella hyvät fiilikset. Harvemmin kotiyleisön edessä pääsee Kanadaa kaatamaan.

Saarela säestää kommenteillaan hyvin ketjukaveriaan.

− Hienoa, että päästään jatkamaan näitä pelejä kotiyleisön seurassa. Ei olisi ollut kiva pullahtaa tässä vaiheessa ulos.

Saarela tasoitti pelin toisessa erässä tilanteeksi 3-3. Osuman voi laittaa Kanadan maalivahti MacKenzie Blackwoodin piikkiin. Toisen polven kiekkoilijalla oli kuitenkin selvä taka-ajatus.

− Nyt oli sentään ensimmäinen sellainen maali, että itse vedin sen. Näin, että siinä on rako, mutta en ajatellut, että se maaliin menisi. Ajattelin ennemmin, että katkon kautta voidaan aloittaa pelin pyörittäminen.

Saarelalla oli hyvä tilaisuus tehdä illan toinen maali vähän myöhemmin, mutta sillä kertaa Blackwood torjui. Paluukiekkoon ehti kuitenkin ensimmäisenä Nättinen, joka onnistui ohittamaan joukkuetoverinsa Barrie Coltsista.

− Vähän harmittaa, että itse en tehnyt. Kun ei ole ranteissa tarpeeksi voimaa, kiekko ei noussut mihinkään, onnneksi Nättinen laittoi sen sisään, Saarela kommentoi.

− Mietin aika paljon, että pääsisin tekemään Blackwoodille maalin. Nyt se tuli sieltä, joten voin kuittailla kun pääset takaisin Barrieen, Nättinen iloitsi.

Toisin kuin samassa sarjassa pelaavalla puolustaja Olli Juolevilla, Nättisellä ei ollut mitään vedonlyöntejä liittyen Suomen ja Kanadan väliseen kisamenestykseen.

− Ei mulla ollut mitään vedonlyöntejä. Olisi kyllä tuohon peliin sellaisen voinut tehdäkin, joten olisi voittoa napsahtanut.

Juolevi joutuu nykytietojen valossa pois isäntäperheensä asunnosta, sillä perhe oli uhannut vaihtaa lukot, jos Suomi onnistuu voittamaan Kanadan.

Suomi nousi myös Kanadaa vastaan tappioasemasta voittoon, kuten oli aikaisemmin käynyt Slovakiaa ja Tšekkiä vastaan. Nättinen löytää salaisuuden pelitavasta.

− Vaikka Kanada meni muutaman kerran johtoon, silti jaksettiin uskoa omaan tekemiseen. Tiedettiin, että saadaan työllä ne maalipaikat ja tehtiin myös maalit.

11 maalin iltapuhde ei ole tyypillistä nykykiekossa. Suomi on kuitenkin osoittanut, että maalijuhlat sopivat joukkueelle, onhan pienimmilläänkin joukkueen kisapelissä syntynyt kuusi maalia.

− Tämäkin sopii meille, kun hyökkäyspää on melko vahva. Pystytään tekemään maaleja, joten ei me jäädä varjoon maalintekokilpailussa. Kanadaa vastaan kuuden maalin tekeminen kertoo aika paljon meidän hyökkäysmateriaalista, Saarela toteaa.

Välierässä vastustaja tulee olemaan läntinen naapuri Ruotsi, jolle kumpikaan pelaaja ei halunnut uhrata ajatuksia vielä Kanada-ottelun jälkitunnelmissa. Molemmat pelaajat kuitenkin ovat yhtä mieltä siittä, että kohtaamisesta tulee hieno.

− Kyllä mä veikkaan, ett Ruotsi sytyttää jokaisen suomalaisen. Sekin tulee varmasti olemaan hieno peli. Nyt saadaan levätä huominen ja sitten lähteä kovalla iskulla siihen peliin, Nättinen näkee.

− Yritetään huomenna nollata ajatuksia lätkästä. En näe hienompaa vastustajaa välieriin kuin Ruotsi, Saarela toteaa lyhyemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle