Säteri torjui sensaatiovoiton − unelmat odottavat edessäpäin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Harri Säteri oli maalillaan ohittamaton.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Suomen avain voittoon oli mielettömän tiivis ja fiksu puolustaminen sekä maalivahti Harri Säterin nollapeli.

− Ei ollut hankalimmasta päästä nollapeli, äijät pelasivat hyvin edessä. Puolustuksellisesti pelattiin huikea peli. Oli ilo pelata puolustajien takana, suomalaissankari kehui voitokkaan puolivälierän jälkeen.

Toijalalaislähtöinen maalivahti selvisi uransa ensimmäisestä MM-pudotuspelistä kiitettävin paperein. Perusvarma työskentely sekä etenkin lopussa tullut tuplatorjunta ja venyminen Yhdysvaltojen viimeisen rynnistyksen eteen toivat upean nollapelin.

− Oli itseltänikin huikea peli. Jos MM-puolivälierässä ei yhtään mene, niin ei sitä ole kiistäminen.

Monissa liemissä keitetty leijonalauma osoitti käsittämätöntä henkistä kanttia Kölnissä pelatussa puolivälierässä. Säterin ja puolustuspään tekemisessä menneet ajat eivät näkyneet millään tavalla, sillä alakerta pysyi vankkana loppuun asti.

− Minun mielestä olin Kanada-pelissäkin hyvin mukana, ei ollut minulle mikään kolaus, maalivahti tuumi, ja jatkoi:

− Ei ollut hirveästi tukalia hetkiä, muutama pidempi vaihto omissa oli. Taisi pari vetoa tulla, mitä en nähnyt. Mutta aika hyvin oli ottelu koko ajan hallussa.

Yhdysvaltojen korttitalo mureni hiljalleen, mutta varmasti. Säteri ei sanojensa mukaan ajatellut tilannetta, vaan keskittyi omaan työskentelyyn hetki kerrallaan.

Maalivahti sai idioottivarmalla iltapuhteella tarttumaan luottamuksen myös kenttäpelaajiin.

− Yritin ajatella, ettei ajattele tulosta. Painaa vaan omaa hommaa menemään. Tolppien välissä ollaan vähän yksilöurheilijoita, Säteri muotoili.

Leijonien jo nyt ikimuistoinen turnaus jäänee ihmisten mieliin onnistuneena, kun kuolemanottelu päättyi iloisiin suomalaistunnelmiin. Vitjazia päättyneellä kaudella edustaneen torjujan mukaan voitto lämmittää mieltä, mutta unelmat eivät ole vielä toteutuneet.

− Totta kai voitto on hieno homma, mutta unelmat ovat vielä edessäpäin. Jos jonkinlaista mitalia saisi mukaan, niin ne olisi enemmän unelmia, suomalaisten sankari tuumi hymy kasvoilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle