Säteri harmitteli Etelä-Korean löysyyttä: "Kieltämättä välillä oli tylsääkin" − peluutusjärjestys hämärän peitossa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Säteristä ei Etelä-Korea-ottelussa juuri toimintakuvia saanut.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net
Suomen maalilla turnausavauksessa torjunut Harri Säteri ei omien sanojensa mukaan saanut edes mainittavaa hikeä päälle. Takaiskumaali jäi korpeamaan, mutta siitä huolimatta hän katsoo jo tiukasti tulevaa kohti.

Suomi murjoi Etelä-Korean MM-avauksessa jäänrakoon numeroin 8−1. Joukkueen maalilla aloittanut Harri Säteri oli tyytyväinen työpisteeltään kokemaansa.

− Kyllähän siinä hikikin tuli. Areenassa oli sen verran lämmin. Pelasimme hyvin, vaikka olimme selvästi parempia. Saimme toteutettua omaa juttuamme 60 minuuttia. Kieltämättä välillä oli tylsääkin, mutta mikäs siinä äijien peliä katsellessa.

Säteri joutui nöyrtymään ottelussa kerran, kun Michael Swift pääsi tuikkaamaan korealaisten ainokaisen. Suomalainen harmitteli paitsi takaiskua, myös koko ottelun tempon laiskuutta.

− Onhan tuollainen tilanne aina vähän vaikea. Toisaalta, olisihan tuokin pitänyt ottaa. Ei tämä käynyt edes kunnon treenistä. Sain kuitenkin pidettyä keskittymisen olennaisessa.

Vaikka Säteri sai tänään torjuntavuoron, ovat MM-ryhmän kaksi muutakin veskaria laadukkaita miehiä, ja kumpikin heistä on valmis tarvittaessa hyppäämään askiin. 

− Emme ole puhuneet maalivahtipeluutuksesta sen pidemmälle − vain tämän pelin osalta. Peli kerrallaan katsotaan. Meillä on hyvä kolmikko kasassa, ja tulen sekä Villen (Husso) että Eeron (Kilpeläinen) kanssa juttuun.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoo pelaavan maalivahdin aina pelipäivän aamujäillä − niin nytkin. Sunnuntaisen Latvia-ottelun torjuja selviää vasta tuonnempana. Säteri ei tahdo asetella veräjänvartijoita nokkimisjärjestykseen.

− En mitään rankingia ala tässä sanomaan, mutta silloin, kun valmentaja käskee, niin silloin pelataan.

Herningin areenan pelialusta on herättänyt keskustelua lähes joka joukkueessa. Hallin lämmin ilma vaikuttaa tilanteeseen negatiivisesti.

− Vähän tuo jää ilmeisesti puuroutuu, mutta ei se minun tekemiseeni niin paljon vaikuta, Säteri päätti. 

» Lähetä palautetta toimitukselle