TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Ryan Kesler, Vancouver Canucksien yllättäjä kisoissa

NHL, Muut Sarjat / Haastattelu
USA:n nuorten maajoukkueen ykkösketjun vasemmalla laidalla pelaavalla Ryan Keslerilla uskotaan olevan edessään hyvä tulevaisuus NHL:ssä. Vancouver Canucks varasi Keslerin viime kesänä ykköskierroksella numerolla 23 ja hän onnistui hyppäämään heti ensimmäisellä kaudellaan CCHA:n yliopistosarjasta NHL:ään muutamaksi otteluksi. Nyt hänellä on uudet haasteet Suomessa pelattavissa nuorten MM-kisoissa. Miten Keslerin kisat ovat menneet, Jatkoaika selvitti tätä asiaa Keslerilta itseltään nuorten kisojen USA-Ruotsi-ottelun päätyttyä.

Ryan Kesler on USA:n nuorisomaajoukkueiden uusimpia ja parhaimpia tuotoksia. Hän kävi läpi nuorten maajoukkueen kehitysprojektit ja onnistui niissä hyvin. Tämän jälkeen Kesler siirtyi pelaamaan yliopistosarja CCHA:han, jossa hän edusti Ohio Staten joukkuetta. Kesler pelasi Ohiossa ykkösketjussa ja kunnostautui etenkin puolustuspelissään. Kesler oli Ohion ykkösalivoiman vahva voima viime kaudella ja monet NHL scoutit kiinnittivät huomiota häneen.

Viime kesän NHL-draftissa Vancouver Canucksilla oli mielenkiintoinen ongelma edessään. Canucks sai varata numerolla 23 oman ykkösvarauksensa ja heillä oli kaksi vaihtoehtoa; Ottaa joko Kesler tai Jeff Tambellini, joka on Canucksin Senior Vice Presidentin, Steve Tambellinin poika. Canucksin manageri Brian Burke oli kuitenkin varma valinnastaan - hän halusi Keslerin ja jätti perhesiteet sivuun. Ryan Kesler oli Vancouver Canucksin omaisuutta.

Canucks teki Keslerin kanssa viime kesänä kolmen vuoden sopimuksen. Canucksin kakkos-GM Dave Nonis kertoi uutisen jälkeen, että uskoo Keslerin tavoittelevan tosissaan NHL-paikkaa jo tällä kaudella. Yleisesti ottaen kukaan ei uskonut Noniksen lausuntoon, sillä vaikka Keslerilla olikin puolustavalle hyökkääjälle erittäin hyvät tilastot viime vuoden nuorten kisoista, hyppy suoraan yliopistosarjasta NHL:ään piti olla liian iso.

Kesler aloitti kautensa AHL:ssä, Manitoba Moosen riveissä tehokkaasti ja onnistui erinomaisesti pelissään. Hän tappoi nuoresta iästään huolimatta Moosen jäähyt ykkösalivoimalla ja pelasi kakkosylivoimaa. Jo tämä oli enemmän kuin harva odotti. Vielä suurempi yllätys NHL:ää läheltä seuraaville oli se, kun Kesler pelasi sittenkin itsensä Vancouver Canucksin kovaan joukkueeseen marraskuussa.

Pelit NHL:ssä alkoivat hyvin ja Kesler teki neljässä ensimmäisessä ottelussa pisteet 1+1. Tämän lisäksi hän tappoi Canucksin jäähyjä ja pelasi oman päänsä erittäin tunnollisesti. Kesler oli itse erittäin tyytyväinen rooliinsa NHL:ssä ja halusi pelata kauden loppuun NHL:ssä, mutta nuorten kisat kutsuivat tässä vuodenvaihteessa. Seura katsoi Keslerille olevan enemmän hyötyä nuorten kisoista kuin muutamasta ottelusta NHL:ssä. Silloin pitää nauttia pelaamisesta nuorissa kun on siihen vielä mahdollisuus. Kesler pakkasi laukkunsa Vancouverissa ja lähti kohti Hämeenlinnaa - nuorten MM kisoja.

Kesler on pelannut nuorten kisoissa vahvaa peliä Jenkkien ykkösketjussa yhdessä Patrick O´Sullivanin ja Patrick Eavesin kanssa. Kolmessa pelissä kasassa on kaksi maalia, aloitusprosentti varmaan päälle 90%, monta kovaa niittiä ja erityisesti lukuisia oman pään kiekon haltuunottoja. Kesler pelaa juuri niin hyvin oman pään kuin joka puolella on puhuttu. Hän oli esimerkiksi Ruotsi-pelissä muutaman kerran USA:n alimpana miehenä ja pelasi oman puolustusvelvoitteensa erittäin tunnolliesti.

USA voitti Ruotsin maalein 4-3 erittäin tiukan ottelun jälkeen. Kesler ei päässyt tässä ottelussa pisteille, mutta hän oli USA:n selvästi paras puolustava hyökkääjä ja hänellä oli muutama maalipaikka. Laukauksia Jatkoajan toimittaja laski olevan viisi ja hän ei näyttänyt häviävän yhtään aloitusta. Toki Keslerin ketjussa aloitusvastuu oli usein ketjun sentterillä Patrick O´Sullivanilla. Jatkoaika haastatteli pahasti silmänsä loukannuttta Kesleria ottelun jälkeen. Seuraavassa kysymyksen ja vastaukset.

Mitä mieltä olet ottelusta?

- Ottelu oli kovempi kuin uskoin. Ruotsi tuli kovaa päälle ja pelasi hyvin.

Entä mitä mieltä olet turnauksesta yleensä?

- Turnaus on ollut erittäin kovatasoinen - kovatasoisempi kuin kuvittelin. Ilta illan jälkeen joutuu laittamaan kaiken peliin.

Mitkä luulet olevan USA:n mahdollisuudet turnauksessa?

- Tähän asti on mennyt hyvin. Kolme peliä ja kolme voittoa. Tänään oli kova peli. Huomenna on vastassa Venäjä ja siitä odotan pahaa peliä. Turnauksen loppua kohden vastus vain kovenee ja meidän pitää edetä askel askeleelta. Toivottavasti menemme pitkälle!

Entä jatko kisojen jälkeen?

- Nyt keskityn täysillä näihin peleihin. Sitten kisojen jälkeen palaan Vancouveriin ja voin taas miettiä NHL-pelejä.

» Lähetä palautetta toimitukselle