Ruotsin syntipukki: "Olen niin pettynyt itseeni"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Bergman ei halunnut näyttää kasvojaan.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Puolustaja Julius Bergman otti toisessa erässä viiden minuutin rangaistuksen annettuaan poikittaista mailaa Slovakian Patrik Koysin kaulaan. Jäähyn aikana Slovakia pääsi iskemään voittomaalin.

Lippalakki syvälle päähän vedettynä median eteen tullut ruotsalainen soimasi itseään ottelun jälkeen.

- Olen pettynyt itseeni kun tein sen taklauksen, muuta en voi sanoa. Tuomarit nämä tietysti näkevät ja päättävät, mutta siinä oli huonoa onnea. En hakenut päätä tai mitään, yritin vain saada hänet pois maalin edestä, ja hän kumartui juuri silloin.

Ruotsin joukkueen trendi kisoissa oli muutenkin huononeva. Vakuuttavaa alkusarjaa seurasi kelvollinen puolivälierä Suomea vastaan ja lopulta tappio Venäjälle heikolla esityksellä. Pronssiottelussakin länsinaapurit olivat heikkoja.

- En tiedä, mitä tapahtui viime peleissä. En tunne mitään juuri nyt, olen täysin tyhjä. Motivaatiosta tässä ei varmasti ole kyse, sillä olimme valmiita voittamaan tämän pelin.

Slovakia karkasi pronssipelissä nopeasti kahden maalin karkumatkalle. Ruotsi kiri vielä avauserässä tasoihin, mutta voittoon asti joukkue ei kyennyt nousemaan.

- Ei se alun takamatka ollut ongelma, pääsimme tasoihin. En tiedä, olen vain niin pettynyt itseeni nyt, Bergman soimasi itseään.

Ruotsalaiset kärsivät sunnuntaina kipeän välierätappion, mutta maanantaina joukkue oli Bergmanin mukaan valmis nappaamaan himmeimmät mitalit.

- Välierän jälkeen oli vaikea motivoitua, mutta aamulla heräsin ja oli hyvä olo. Uskon, että meillä kaikilla oli nälkää sen mitalin nappaamiseen. Kaikki yrittivät parhaansa, mutta emme päässeet loppuun asti, OHL:ssä pelaava puolustaja sanaili.

Ruotsissa odotetaan kiekkojoukkueilta paljon tasosta riippumatta.

- Katsoin viime vuonna finaalin, kun joukkueemme koki tappion Suomea vastaan ottelussa, jossa olimme mielestäni parempia. Olisimme voineet voittaa täällä kultaa, mutta tätä tämä on.

Bergmanin turnaus sujui kuitenkin muilta osin kelvollisesti.

- Roolini kasvoi otteluiden aikana ja olen ylpeä siitä, miten pelasin täällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle