Ruotsin mestaruusjuhlat edelleen kirkkaasti Niederreiterin mielessä: "Se edelleen sattuu"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nino Niederreiter on tehnyt yhdeksässä ottelussa kahdeksan pistettä.
Sveitsi eteni miesten MM-kisojen loppuotteluun viiden vuoden tauon jälkeen. Viisi vuotta sitten Ruotsi oli finaalissa vahvempi lukemin 5-1. Sveitsin Nino Niederreiterin mukaan kyseinen tappio sattuu edelleen.

Sveitsi pelasi Kanadaa vastaan läpi ottelun laadukkaasti. Sveitsi meni jo ensimmäisessä erässä johtoon, eikä välittänyt toisessakaan erässä Kanadan tasoitusmaalista, vaan meni vielä 2−1-johtoon erän puolivälissä.

Kolmannessa erässä Sveitsi teki vielä maalin lisää ja puolusti ottelun lopussa johtoaan tiivisti. Näin ollen Sveitsi eteni finaaliin lukemin 3−2 ja kohtaa siellä Ruotsin.

Sveitsin Nino Niederrreiterin mielestä sveitsiläiset pelasivat fantastisen pelin.

− Teimme paljon asioita oikein ja saimme muutamia onnekkaita pomppuja. Peli todellakin meni meidän mukaan. Kanada on hyvä joukkue ja he pelasivat upeaa jääkiekkoa.

− Meidän maalivahti oli uskomaton ja hän oli illan paras pelaaja. Kiitos hänelle, kun voitimme pelin, hän jatkoi.

Sveitsin maalivahti Leonardo Genoni torjui ottelussa yhteensä 43 kertaa. Hän piti lukuisilla huipputorjunnoillaan Sveitsiä pystyssä.

− Tämä oli historian yksi isoimmista voitoista sveitsiläiselle jääkiekkolle, Niederreiter hehkutti.

Sveitsin vahvuuden tunsi nahoissaan ennen Kanadaa Leijonat. Torstaina Sveitsi voitti Suomen lukemin 3−2.

− Välierissä oleminen on meille huikeaa, Voitto Suomesta oli todellakin tunteikas, Niederreiter mietti.

− Tänään emme tienneet, mitä odottaa. Tiesimme, että Kanada on vaikea voittaa.

Kalavelkoja maksamatta

Sveitsi pelasi edellisen kerran MM-kisojen finaalissa viisi vuotta sitten, kun se kohtasi Ruotsin. Tuolloin Ruotsi oli vahvempi lukemin 5−1.

− Pahin muisto on se, että he laittoivat kultaiset kypärät päähänsä, kun voittivat. Se edelleen sattuu. Toivottavasti me voimme huomenna tehdä saman, Niederreiter kertoi.

Niederreiter toteaa, että viiden vuoden takainen MM-loppuottelu oli sveitsiläiselle jääkiekolle iso hetki.

− Etkä ikinä tiennyt, että tapahtuuko se uudestaan. Viisi vuotta myöhemmin olemme täällä ja pelaamme heitä vastaan jälleen. Se on iso merkkipaalu sveitsiläiselle jääkiekolle ja se on jotain, mistä voimme ylpeitä.

− Meidän pitää pelata isolla itseluottamuksella ja olla nöyrä, hän jatkoi.

Ruotsi ja Sveitsi pelasivat samassa alkulohkossa. Tuolloin Ruotsi oli vahvempi lukemin 5−3.

Sunnuntaisessa finaaliottelussa Sveitsillä onkin revanssin paikka.

− Heillä on hieno ja taitava joukkue ja se tulee olemaan vaikea ottelu. Meidän pitää olla keskittyneitä ja tehdä pienet asiat oikein, Niederreiter päätti.