Ruotsilla positiivinen ongelma maalivahtien saralla: "Meille ei ole vielä kerrottu mitään"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nilssonin näytöt alkulohkosta ovat vakuuttavammat.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Ruotsi on peluuttanut tasaisesti molempia maalivahtejaan, eivätkä marginaalit vahtien välillä ole suuria. Anders Nilsson antoi loistavat näytöt lohkon päätöspelissä Venäjää vastaan.

Yksi ottelun ehdottomia hahmoja Ruotsin voitollisessa Venäjä-ottelussa oli maalillaan loistanut Anders Nilsson. Ruotsi otti päätöspelissä runsaasti jäähyjä, mikä laittoi alivoiman kestävyyden kovaan testiin. Suuri kunnia vain yhdestä takaosumasta kuuluukin Nilssonille.

− Suuret kiitokset myös alivoimapelaajille, jotka näyttivät runsaasti luonnetta, Nilsson kiittelee.

30 torjunnan iltapuhde oli vain yksi vakuuttavista miehen illoista tässä turnauksessa. Neljä ottelua alkulohkon aikana pelannut vahti on napannut kiekot 95,12 prosentin varmuudella. 

Magnus Hellbergin tilastot eivät hänen rinnallaan juuri kalpene, sillä hänen torjuntaprosenttinsa on 93,75. Ruotsin pelätty maalivahtiongelma on siis ainakin toistaiseksi ollut olematon.

Molempien vahtien keskittyminen on ollut aina yhdessä ottelussa. Nilssonilla ei ollut vielä suurempia ajatuksia jatkosta.

− Meille ei ole sanottu vielä mitään. Katsotaan, mitä valmennus sanoo huomenna pelaavasta maalivahdista.

Vaikka Vancouver Canucksin maalivahdin näytöt ovat vakuuttavat, maha ei ole vielä täynnä. Jos Nilsson pelaa pudotuspeleissä, mies lupaa vielä parempaa pelaamista.

− Aivan varmasti pystyn parempaan. Vaikka olisin pelannut nollapelin, näkisin esityksessäni petrattavaa.

Huhut eivät miestä häiritse

Nilssonilla on vielä vuosi jäljellä sopimusta Canucksin kanssa. Tästä huolimatta myös Nilsson itse on kuullut ja lukenut huhuja hänen mahdollisesta osoitteen vaihtumisesta.

Näille hän ei kuitenkaan juuri korviaan letkauta.

− Minun suunnitelmani on pelata sopimukseni loppuun NHL:ssa, ja katsoa sen jälkeen uudestaan.

Näiden kisojen näytöt tuskin ainakaan heikentävät mahdollisuuksia jatkaa Pohjois-Amerikassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle