Ruotsilla ei ole varaa ylimielisyyteen: "Ihmiset luulevat, että voimme vain tulla pelaamaan ja voittaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nyquist pelaa Ruotsin kakkosketjussa.
Kuva © Getty Images
Ruotsi onnistui nappaamaan lohkovoiton voitettuaan päätöspelissä Venäjän. Vaikka alkulohko meni voitosta voittoon, varaa parantaa riittää, eikä Latviaa voi aliarvioida.

Ruotsin Venäjä-voitossa ottelun hahmoihin kuului jälleen Rickard Rakell. Ykkösketjun laituri vastasi toisessa erässä ottelun voittomaalista nopean suunnanmuutoksen jälkeen.

Kolmikko on löytänyt nopeasti hyvän yhteispelin ollen alati vaarallinen.

− Ajamme ahnaasti maalille ja haemme sitä kautta maalipaikkoja. Tänään se onnistui loistavasti, Rakell kehuu.

Yksi Ruotsin ehdottomia heikkouksia oli jäähyjen runsas määrä. Erityisesti kolme hyökkäyspään jäähyä yhteen otteluun on sara, jota keltapaidat varmasti pyrkivät parantamaan.

Ruotsin kannalta lohdullista on se, että viisikkopelin rakenne on varsin kestävällä pohjalla. Jäähyt ovat enemmänkin merkki yksilöiden huolimattomuudesta kuin vajaavaisesta puolustuspelaamisesta.

− Emme panikoineet, vaikka johdimme vain yhdellä maalilla. Voitolla pääsimme asetelmaan, johon olemme tähdänneet, laituri viittaa kehittyneeseen puolustuspeliin johtoasemassa.

Gustav Nyquist komppasi vahvasti tähtipelaajaa.

− Tasakentällisin olemme erittäin vahva joukkue. Jäähyjä pitää välttää viimeiseen asti.

Systeemi muuttuu

Ruotsin ensimmäisenä haasteena pudotuspeleissä on Latvia, joka varmisti puolivälieräpaikkansa voittamalla Tanskan päätöspelissä. Tästä lähtien vain yhdellä asialla on merkitystä: voittamisella.

− Venäjä on hyvä joukkue, joka oli mukava voittaa. Tästä lähtien menneillä ei kuitenkaan ole merkitystä, vaan yksittäinen ottelu kerrallaan ratkaisee, Nyquist muistuttaa.

Ruotsi lähtee otteluun ymmärrettävästi suurena ennakkosuosikkina. Samalla heille kasaantuu suuri määrä paineita, eikä vastustajan aliarviointiin ole varaa.

Vastustajalla ei Ruotsin leirissä ole väliä.

− Me olemme täällä sen takia, että haluamme voittaa mestaruuden. Se tarkoittaa sitä, että pitää voittaa kuka tahansa, ja nyt Latvia on ensimmäinen haasteemme, Nyquist pyörittelee.

− Ihmiset ajattelevat, että voimme vain tulla pelaamaan ja voittaa sen ottelun. Fakta on kuitenkin se, että tässä vaiheessa on vain hyviä joukkueita jäljellä.

Rakell oli jo ehtinyt hieman tarkkailemaan vastustajaa, mutta odotti silti videopalaveria, jossa vastustajan peliä avataan tarkemmin.

− Näin viimeisen erän heidän Kanada-ottelusta. Odotan Slovakian tyylistä joukkuetta, joka on liikkuva ja kyttää vastahyökkäyksiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle