Ruotsalaisveskari jälleen Jokereiden sankari - "Tunnen oloni vahvemmaksi"

KHL / Haastattelu
Keskiviikkona oli Henrik Karlssonin vuoro loistaa Jokereiden maalilla.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Suurimpia syitä Jokereiden erinomaiseen alkukauteen on ollut vahva maalivahtipelaaminen. Keskiviikon ottelussa Slovan Bratislavaa vastaan oli Henrik Karlssonin vuoro loistaa ja turvata Jokereille ansaittu kotivoitto.

Jokereiden kotiottelu Slovan Bratislavaa vastaan noudatti alkukaudelta tuttua kaavaa: Jokerit hallitsi ottelua ja loi maalipaikkoja, mutta ei pystynyt tappamaan ottelua ajoissa, vaan johtolukemat pysyivät pieninä ottelun loppuhetkille saakka, kunnes Jokerit lopulta ratkaisi ottelun edukseen.

− Aloitimme ottelun erittäin hyvin. Sen jälkeen me ehkä löysäsimme vähän, ja Bratislava iski ahneesti päälle. Jouduimme tekemään jälleen paljon töitä voiton eteen, mutta tällä tavalla voittaminen on palkitsevaa. Peli oli pitkään tasainen, mutta olimme taas lopussa vahvoja, se kertoo paljon joukkueestamme, jokerivahti Henrik Karlsson kommentoi.

Tuttua oli myös se, että kotijoukkueen tuki ja turva vaikeilla hetkillä löytyi oman maalin suulta. Ruotsalaisvahti Karlsson oli lähellä pelata kauden ensimmäisen nollapelinsä. Varmasti torjunut ruotsalainen antautui vasta päätöserän viimeisellä puolikkaalla ja antoi torjunnoillaan joukkueelleen taas kerran mahdollisuuden voittaa.

− Oma peli tuntui tänään hyvältä. Maaliin johtanut tilanne oli minulle vaikea, en nähnyt kunnolla kiekkoa kunnolla ja kiekko taisi muuttaa hieman suuntaakin. Muutoin tunsin, että peli oli minulla hyvin hallussa ja kontrolloin tekemistäni.

Karlsson torjui ottelussa yhteensä 27 kertaa, ja eniten torjuntoja kertyi toisessa erässä, joka oli kotijoukkueelle vaikea. Ennen kaikkea ruotsalainen otti vahvoja perustorjuntoja vaihdosta toiseen. Myös harvat ylivoimahyökkäykset Karlsson torjui vaivatta.

Myös Erkka Westerlund nosti maalivahtinsa onnistumisen esiin.

− Karlsson oli tänäänkin hyvä, ja hän piti meidät toisessa erässä pystyssä, kun Jokerit ei enää ollut yhtenäinen joukkue, Westerlund kertoi.

− Bratislava sai toisen erän alussa muutaman vastahyökkäyksen, ja he saivat siitä lisää uskoa omaan peliinsä. Pienet asiat kääntävät usein voimasuhteita, niin kävi tänäänkin. Onnistuimme kuitenkin voittamaan, vaikka emme pelanneet kauden parasta peliämme. Se on erittäin tärkeä asia, Karlsson kommentoi Jokereiden vaisua toista erää.

Jokereiden alkukausi on ollut suorastaan erinomainen. Pelillinen ykkösketju Niklas HagmanPeter Regin – Brandon Kozun on ollut paljon esillä, mutta samalla monilta on unohtunut, että Jokerit on pelannut vahvaa maalivahtipeliä, oli maalilla sitten Karlsson tai viime kaudesta petrannut Riku Helenius.

− Olemme aloittaneet kauden erinomaisesti, mutta kausi on pahasti kesken. Varsinkin uudet pelaajat ovat päässeet hyvin sisälle joukkueeseen ja pelitapaamme. Se on ehkä ollut suurin vahvuutemme verrattuna muihin.

− Seitsemän pelin jälkeen ei ole vielä hyvä aika analysoida omaa pelaamistani. Tässä vaiheessa vain harjoitellaan ja yritetään olla joka päivä parempia. Tunnen kuitenkin oloni vahvemmaksi kuin vuosi sitten tähän aikaan. Sain pelata viime kaudella paljon ja peleissä tuli onnistumisia, se helpotti tämän kauden aloittamista, Karlsson jatkoi.

Kauden alla Jokereiden valmentaja Kalle Kaskinen toi Jatkoajan haastattelussa esiin Jokereiden vahvan maalivahtipelaamisen. Hän korosti ennen kaikkea molempien maalivahtien roolia. Ensimmäisten pelien jälkeen näyttääkin siltä, että Jokereiden maalilla on aidosti avoin kilpailutilanne.

− Olen pelannut seitsemän peliä yhdestätoista, eikä minulla ole minkäänlaista valittamista siitä. Meille kerrottiin jo ennen kauden alkua, että meitä maalivahteja peluutetaan tasaisemmin. Totta kai jokainen maalivahti haluaa pelata mahdollisimman paljon, mutta meidän osalta tilanne on helppo: mitä paremmin harjoittelet, sitä enemmän pelaat.

Bratislava-ottelun jälkeen Jokerit joutuu todelliseen testiin. Lyhyen ajan sisään helsinkiläisjoukkue kohtaa käytännössä kaikki KHL:n kärkijoukkueet: TsSKA:n ja SKA:n kahdesti sekä Magnitogorskin ja Ufan kertaalleen.

Karlsson odottaa varsinkin torstaina alkavaa vieraspelimatkaa.

− Seuraavat pelit tulevat olemaan meille iso haaste, me tiedämme sen jo nyt. Varsinkin vierasreissusta Moskovaan ja Pietariin tulee meille hieno seikkailu ja samalla iso testi. Olemme voittaneet TsSKA:n tällä kaudella jo kerran, nyt yritämme tehdä sen uudestaan. SKA:sta puolestaan haemme kauden ensimmäistä voittoa, jokerivahti päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle