IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Ruohomaa avasi tuplalla

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Teemu Soini
Kuopiossa vietettiin ennakkospekuloinneista poiketen todellisia maalijuhlia. Vierailijat tuulettelivat kotijoukkuetta pari kertaa enemmän ja saalistivat tärkeät pisteet. Mikael Ruohomaa korkkasi maalitilinsä liigassa kahdella osumalla.

JYPin riveistä tuntuu aina löytyvän uusia ratkaisijoita. Keskisuomalaisten edellisessä ottelussa ratkaisijan viittaa kantoi Markus Nenonen, mutta tällä kertaa parrasvaloissa oli Mikael Ruohomaa. Hyökkääjä avasi liigauran maalihanansa komeasti kahdella onnistumisella. Molemmat osumat syntyivät aivan KalPan maalivahdin Mikko Koskisen nenän edestä.

– Hieno voitto joukkueelta ja mukava tehdä pitkästä aikaa maaleja. Ekaa maalia en edes huomannut, mistä se meni. Joku on joskus sanonut, että maalin edestä tehdään maalit, joten menin maalin eteen ja ilmeisesti se jostakin kimposi sisään, Ruohomaa kuvaili avausmaaliaan liigatasolla.

Ruohomaan toinen osuma päätöserän alussa jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.

– Toisessa oltiin [Yohann] Auvitun kanssa 2-1-hyökkäyksessä ja näin, että se alko virittää vetoa. Säntäsin maalille ja siihen tuli sopivasti irtokiekko, jonka sain laittaa tyhjiin.

Ottelu ei ollut niitä tyypillisempiä KalPa-JYP-vääntöjä. Pelissä mentiin vauhdilla päästä päähän ja tilanteita syntyi solkenaan. Valmentajien painajainen, mutta pelaajille mieleinen.

– En nyt tiedä siitä, mutta täällä on isompi kaukalo ja kiekko on erilaista. KalPa kun pelaa kiekollista peliä, niin meidänkin pitää pelata paljon kiekolla. Avauserässä tuli muutamat jäähyt, jotka rikkoivat meidän peliä. Kun päästiin pelaamaan viidellä viittä vastaan, niin peli parani selkeästi.

Ruohomaa on pelannut tällä kaudella pääsääntöisesti Mestistä JYP-Akatemian riveissä. Keskisuomalaisten reserveistä tuntuukin aina löytyvän uusia vastuunkantajia myös liigajäille.

– Akatemian puolella on paljon hyviä nuoria jätkiä, joista melkein jokainen on omassa näytönpaikassaan onnistunut. Omaan kauteen olen suhteellisen tyytyväinen. Pisteitä olisi pitänyt tulla paljon enemmänkin, kun paikkoja on ollut. Nyt kun kuparinen meni rikki, niin toivotaan, että jatkossa tulee lisää.

JYP-valmentaja Jyrki Aho oli suojattinsa onnistumisesta mielissään.

– Taas saatiin uudelle miehelle uran ensimmäiset maalit ja paikat oli itse asiassa kolmanteenkin. Hyvä, että ratkaisuvoimaa löytyy laajalti. Nuorilla miehillä on aina eri asia pelata muutama peli hyvin, kun ladata itseään pelaamaan se kolme kertaa viikossa. Tasaisuutta otteisiin tarvitsee, mutta niin se on jokaisella nuorella pelaajalla, hyökkäyspeliä hehkuttanut käskijä totesi.

JYP marssii tällä hetkellä kymmenen ottelun pisteputkessa, kun runkosarja alkaa kääntyä loppusuoralle. Pudotuspelejä pelattaneen siis Jyväskylässä vielä pitkään, vaikka pelaajat eivät koskaan täysin tyytyväisiä olekaan.

– Totta kai pelin on pakko olla hyvää, kun pisteitä tulee koko ajan. Loppupelejä kohti mennään ja koko ajan pyritään parantamaan, sillä ei peli ikinä valmiiksi tule, Ruohomaa päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle