ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Rooba palasi aivotärähdyksen jälkeen tehokkaana: "Nyt päätä pystyyn ja posia mukaan"

MESTIS / Haastattelu
Rooba on päässyt pelaamaan myös JYPin liigamiehistössä tällä kaudella.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Robert Rooba palasi kahden kuukauden pelitauon jälkeen kaukaloon JYP-Akatemian riveissä, kun joukkue kohtasi RoKin lauantaina Jyväskylässä. Ilta meni miehen osalta kaikin puolin mallikkaasti, kun terävästi esiintynyt Rooba iski maalin Akatemian kaataessa rovaniemeläiset loppulukemin 6-1.

Robert Rooba oli yksi niistä lukuisista pelaajista, jotka siirtyivät Espoon Bluesista JYPiin tälle kaudelle. Mies ehti pelaamaan 15 ottelua Liigassa JYPin riveissä, sekä 12 ottelua JYP-Akatemian riveissä ennen loukkaantumistaan 02.12.2016, kun JYP-Akatemia pelasi kotonaan Kiekko-Vantaata vastaan.

"Toisen erän alussa Robert Rooba loukkaantui, kun Lasse Uusivirran taklaus osui päähän. Uusivirta sai ulosajon tilanteesta ja Rooban ottelu jäi siihen. Rooban tilanne ei näyttänyt hyvältä, kun jalat eivät kantaneet ollenkaan ja hyökkääjä näytti olevan eri maailmassa.

− Erätauolla (Rooba) makasi meidän sairasvuoteella. Tällä hetkellä en tiedä missä hän on, onko sairaalassa vai missä, Ahvenjärvi kertoi.

− Tuollaista bambia en ole nähnyt kuin Disney- elokuvassa liukkaalla jäällä. Toivotaan, että ettei pahempaa tullut."

Yli kaksi kuukautta siinä kesti, mutta lauantaina 4.2.2017 Rooba palasi kaukaloihin.

− Loistavalta tuntui pelata taas, oli hienoa tulla tähän mukaan. Akatemialla on ollut vähän vaikeaa aikaa nyt. Itsellä oli kauhea into pelata, niin yritin tuoda positiivista fiilistä ja innostumista tähän mukaan. Mun mielestä äijät tarttuivat tähän tosi hyvin, ja pelattiin ihan hemmetin hyvä matsi. Olin niin pitkän ajan poissa ja sitten heti alkuun näin hyvä peli. Itse onnistuu ja joukkue onnistuu, mikäs sen parempaa, iloitsi Rooba.

− Totta kai harmittava juttu tämä loukkaantuminen, tuli juuri siinä pahimmassa peliruuhkassa. Paljon pelejä jäi välistä, mutta ei voi mitään. Se kuuluu tähän hommaan. Nyt vain päätä pystyyn ja posia mukaan, niin hyvä tästä tulee.

Rooban ollessa jäällä sattuu ja tapahtuu.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Loppukauden tavoitteista kysyttäessä Rooba ei osannut niistä vielä sen tarkemmin sanoa.

− Vaikea sanoa niistä, yksi peli vasta pelattu loukkaantumisen jälkeen. Kohta tulee siirtoraja ja muut hommat, silloin selviää asiat tarkemmin. Haluan vaan pelata kiekkoa ja nauttia siitä, se on kaikista tärkeintä, Rooba hymyilee.

Espoosta Jyväskylään tälle kaudelle siirtyivät Antti Suomela, Urho Vaakanainen, Micke Saari, ja joukkueeseen jo viime kauden lopulla siirtynyt Juuso Vainio. Myös Mikko Kuukka liittyi tähän joukkoon myöhemmin tänä syksynä.

Rooba on muiden tapaan viihtynyt ja nauttinut kiekkoilusta Jyväskylässä.

− Kyllä minä Jyväskylästä olen kiekkokaupunkina tykännyt todella paljon, hieno paikka pelata jääkiekkoa. Täällä on hyvä systeemi Liigan ja Akatemian välillä. Itselle on ehkä ollut jonkun verran haastetta löytää hyvä tasapaino pelaamiseen, kun olen käynyt Liigan ja Mestiksen väliä edestakaisin. Se ei ole mitenkään helppo homma, Liigassa ja Mestiksessä pelataan erilaista kiekkoa kuitenkin.

− Peliaikaa tulin tänne hakemaan ja sitä olen myös saanut, sekä JYPin että Akatemian puolella. Se on ollut hieno juttu, mies kiittelee.

Apina pois selästä

Rooba muodosti JYP-Akatemian kolmosketjun yhdessä Valtteri Hotakaisen ja Saaren kanssa. Ketju oli lauantaina vahvalla pelipäällä vyöryttäen pelin painopisteen vaihdosta toiseen RoKin puolustusalueelle. Rooban pelaaminen ensimmäisestä vaihdosta lähtien näytti niin pirteältä, että ihan kuin mies ei olisi ollut poissa kaukaloista peliäkään.

Palkinto pirteästä pelaamisesta tulikin heti avauserässä, kun Rooba pääsi viimeistelemään vastahyökkäyksen jälkeen Akatemian neljännen maalin Hotakaisen ja Saaren alustuksesta.

− Siihen tuli irtokiekko omalla alueella minulle, yritin heittää sellaista rystynostoa keskialueelle ja huomasin, että Hotakainen oli pääsemässä läpi. Ei se mennyt ihan lapaan vaan suoraan veskarille asti, mutta Saari pelasi hyvin loppuun asti, kun kiekko jäi siihen maalille pyörimään. Yritti pelata sitä Hotakaiselle maalin eteen, mutta kiekko pomppi siitä minulle ja pääsin laittamaan siitä sitten sisään. Kiitos äijille siitä, sai heti apinan pois selästä.

Mestiksessä kolmikko on kolmosketjuksi nimienkin perusteella kovaa valuuttaa. Ketjulla on liigapelejä alla yhteensä 253 ottelua.

− Sekin auttoi, että pääsi pelaamaan hyvien äijien kanssa ja kiinni kovaan vauhtiin. Se on haaste itselle ja joutuu heti olemaan skarppina ja valmiina pelaamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle