Rony Ahonen: "Rauma on idyllinen kaupunki"

LIIGA / Haastattelu
Rony Ahonen piti Ässien Josh Grattonin kurissa.
Kuva © Mikko Ruohola - mikko@ruohola.org
Raumalla ensimmäistä kauttaan kiekkoileva Rony Ahonen on pelannut tasaisen hyvän alkukauden. Hyvään pistetahtiin yltynyt puolustaja on sopeutunut mukavasti uuteen kotikaupunkiinsa.

28-vuotias puolustaja Rony Ahonen siirtyi täksi kaudeksi Rauman Lukkoon pelattuaan kaksi edellistä kautta Lappeenrannan SaiPassa.

Ahonen pääsi lauantaina aistimaan satakuntalaisjoukkueiden paikallisvääntöä ensimmäistä kertaa Porissa. Puitteet saivat häneltä kehuja.

− Onhan tämä uusittu halli ihan tyylikäs. Oli myös hienoa, että ottelu oli loppuunmyyty.

− Ässien kotipelien yleisömäärät ovat muutenkin olleet nyt nousussa, mikä on kyllä hyvä asia, Ahonen tuumasi.

Ahonen ei ole liigaurallaan tunnettu tehopisteistä, vaan jämäkästä peruspelaamisestaan. Puolustaja on viime aikoina tehnyt kuitenkin myös hyvällä prosentilla pisteitä.

Lauantaina tuli jälleen yksi lisää Ahosen iskettyä joukkueelleen 2−2-tasoitusmaalin.

− Menin tilanteessa vähän haistelemaan takatolpalle, jos vaikka kiekko sattuisi sinne tulemaan. Sinnehän se lopulta tulikin ja pääsin iskemään maalin, Ahonen kertasi osumaansa.

Ahonen liitelee nyt kolmen ottelun pisteputkessa, mutta ei vaatimattomana miehenä tuonut itseään liiaksi esiin, vaan tuumasi hyvin tehtyjen perusasioiden tuovan pitkässä juoksussa onnistumisia.

− Viime kauden lopussa pelasin jo nousujohteisesti ja olen siitä pyrkinyt jatkamaan kehitystä tällä kaudella, mikä on onnistunutkin oikein hienosti.

− Pelillisesti kaikki on muutenkin sujunut Lukossa mainiosti. Omat suoritukseni ovat menneet jopa hieman yläkanttiin, Ahonen totesi.

Peli Lukossa kulkee ja uusi koti Länsi-Suomessa on myös ollut puolustajan mieleen.

− Olemme viihtyneet Raumalla perheeni kanssa hyvin. Kaupunki on samankaltainen kuin oma kotikyläni Porvoo, joten ei se ole ainakaan pienuudellaan yllättänyt.

− Rauma on hieno, idyllinen kaupunki ja olemme keksineet vapaa-ajalla riittävästi tekemistä, Ahonen kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle