Rony Ahonen: "Ei tämä mikään pakkovoitto ollut"

LIIGA / Haastattelu
Rony Ahonen hoiti puolustusvelvoitteensa virheettömästi.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Lukon ja Tapparan välinen pudotuspelisarja jatkui Raumalla. Sarjan avausvoitto meni tamperelaisille selvin lukemin. Yksi yö oli kääntänyt kelkan toisen suuntaan, nyt oli Lukon vuoro hallita kaukalon tapahtumia. Yksi Lukko-voiton takuumiehiä oli eleettömästi mutta varmaotteisesti puolustanut Rony Ahonen.

Edellisenä päivänä Tampereella alkanut pudotuspelisarja jatkui heti nukutun yön jälkeen Raumalla. Mihinkään suureen muutokseen ei aikaa löytynyt. Yksi kysymys ylipäätään on, pitäisikö näissä peleissä olla aina se vapaapäivä jokaisen ottelun jälkeen.

− Runkosarjassa jo pelataan peräkkäisinä päivinä, joten kyllä tämäkin systeemi meikäläiselle sopii, Lukon Rony Ahonen muotoili.

Avausottelun rumasti hävinnyt Lukko oli kuin uudesti syntynyt ja joukkue tasoitti voitot lukemiin 1-1. Loppulukemat olivat jopa poikkeuksellisen suuret pudotuspelikiekoksi, kun Äijänsuon valotaululla pelin jälkeen loistivat numerot 5-0.

− Ei tämä mikään pakkovoitto ollut, mutta ihan hyvä pudotuspeli meiltä. Näitä pelejä mennään päivä kerrallaan, joten sinällään eilisellä ei ollut mitään tekemistä tämän kanssa. Hieman niitä jälkikäteen spekuloidaan, mutta ei mitenkään suuremmin, puolustaja mietiskeli voiton jälkeen.

Lukko ei tosiaan ollut tilanteessa, jossa vain voitto kelpaa. Oli kuitenkin aivan selvää, että toinen peräkkäinen tappio olisi tehnyt raumalaisten tien välieriin varsin kiviseksi. Nopea avausmaali näytti illan pelille selkeää suuntaa.

− Kotiyleisön edessä kun pelataan, niin silloin pitää näyttää ja nauttia. Avausmaali ei sinällään vaikuta tekemiseen oikeastaan mitenkään. Ne perustyöt on tehtävä, on tilanne mikä tahansa.

Ahonen oli vahvasti mukana, kun Lukon karkumatka kasvoi avauserässä kahteen maaliin. Puolustaja oli tavoilleen uskollinen ja antoi tunnustusta joukkuekavereilleen.

− Pojat tekivät maalilla hyvän maskin. Eikös se niin mene, että kun toimitat kiekkoa maalille, niin tapahtuu hyviä asioita, puolustaja lainasi vanhaa kiekkojargonia.

Ottelussa oli varsin mukavasti pudotuspeleihin kuuluvia torikokouksia. Ahonen ei nähnyt tilanteissa mitään erikoista.

− Pudotuspeleissä tunteet ovat voimakkaasti pinnassa, ja tämä oli tunteikas kamppailu.

Päätöserän loppupuolikkaalla vierasjoukkue hieman kovensi otteitaan ja jäähyaition ovi kävi useampaan kertaan.

− Ei tullut kiinnitettyä huomiota vastustajan ongelmiin, Ahonen kuittasi vastustajan asetelmien haun tulevaan koitokseen.

Pudotuspelit ovat tunnetusti varsin fyysisiä otteluita. Tämä peli ei ollut mitenkään poikkeus asian suhteen.

− Aamulla kun herätään, kuunnellaan mitä kroppa sanoo ja mennään sen mukaan eteenpäin. Neljä voittoa tarvitaan jatkopaikkaan, puolustaja tiivisti kevään tekemisiä poistuen loppuverryttelyyn.

» Lähetä palautetta toimitukselle