BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Roland Hofer tähyää MM-kisoihin ja SM-liigaan

MESTIS / Haastattelu
Italialainen Roland Hofer on jo muutaman kauden ajan tuonut eteläeurooppalaisen tuulahduksen suomalaisiin kaukaloihin. A-nuorten SM-liigassa ja Mestiksessä pelanneen italiaanon tavoitteet ovat kuitenkin, missäpä muuallakaan, SM-liigassa.

Italia on tunnettu jalkapallomaa, mutta pohjois-Italiassa jääkiekollakin on jalansijansa. Roland Hofer pelasi nuorempana jalkapalloa, tennistä ja tietenkin siis jääkiekkoa. Omien sanojensa mukaan lihavan lapsen urasuunnitelmille lyötiin alkutahdit hänen ollessaan 13-vuotias. Tuolloin jääkiekkopelissä pahoin murtunut käsi esti tenniksen harrastamisen. Eikä jalkapallokaan oikein kiinnostanut, joten jäljelle jäi vain kiekko.

Muutamaa vuotta myöhemmin Jukka Suutari oli pelaajatarkkailumatkalla, Italiassa ja hänen silmiinsä osui 16-vuotias Hofer. Suutari vakuuttui nuorukaisen kyvyistä ja sai vakuutettua myös HIFK:n junioriorganisaation ottamaan italialaisen try-outille. Nyt takana on jo neljä kautta Suomessa. Hofer on kotiutunut Suomeen siinä määrin, ettei lähde edes kesällä kuin käymään kotiseudullaan.

– Tavoitteeni on pelata SM-liigassa. Se lienee jokaisella Mestis-pelaajalla tähtäimessä.

– Junnuvuodet olivat enemmänkin hauskanpitoa. Kaikki kaverini pelasivat kanssani samassa joukkueessa ja se oli hienoa aikaa. Mutta jossain vaiheessa tajusin, että mikäli haluan panostaa lajiin tosissani, pitää päästä pois Italiasta. Enkä ole päivääkään katunut päätöstäni lähteä Suomeen.

Omasta mielestään hän on mennyt eteenpäin pelaajana Suomen vuosina enemmän, kuin olisi Italiaan jäädessään koskaan päässyt.


Päättyneellä Mestis-kaudella Roland Hofer luuti Peliittojen takalinjoilla.
Anette Naroma - http://anskun.net

Omituinen taikausko

Suomeen saavuttuaan ensimmäisenä hänelle luonnollisesti opetettiin muutamia kirosanoja ja täysin julkaisukelvottomia lauseita. Kommelluksia nuorelle italialaiselle sattui useampiakin ensimmäisinä kuukausina Suomessa, mutta niistä mies ei ole kovin innokas kertomaan.

Yksi tarina kuitenkin irtoaa. Ensimmäisellä saunareissulla avanto-uintia piti myös koittaa, oltiinhan Suomessa. Uhkarohkea Hofer hyppäsi pää edellä hyiseen avantoon. Hyppy tuntemattomaan oli kuitenkin koitua kohtaloksi, sillä paikalla ei ollutkaan kovin syvää, vaan pohjan kivikko tuli vastaan nopeasti. Tällä erää kuitenkin hän selvisi pelkällä säikähdyksellä.

Värikäs nuorimies on myös taikauskoinen, niin kuin monet muutkin kiekkoilijat. Hänen taikauskonsa rajoittuu kuitenkin ruokapöytään, eikä esimerkiksi peliin valmistautumisen rituaaleihin.

– Veitsi ja haarukka eivät saa mennä toistensa puolelle lautasella. En koskaan päästä niitä ristiin.

Maajoukkueeseen kova kilpailu

Haastattelua tehtäessä Roland Hofer oli Italian maajoukkueen leirityksellä Ranskassa. Tänä vuonna kilpailu puolustajien paikoista joukkueeseen on kova, eikä kahtena edellisenä keväänä MM-kisoissa Italiaa edustaneen Hoferin paikka joukkueessa ole alkuunkaan varma.

Uusittu sarjajärjestelmä tuo vastaan enemmän jääkiekon suurmaita, mitä entisissä pienemmissä lohkoissa. Häneltä onkin udeltu paljon sitä, miten Mestis-kiekkoilija voi pysäyttä KHL:n tai NHL:n supertähtiä.

– Onneksi jääkiekossa tapahtuu aina silloin tällöin ihmeitä. En ole miettinyt asiaa läheskään niin paljoa, kuin muut ovat tehneet puolestani, mies nauraa.

Italia lähtee selkeänä altavastaajana muun muassa Tšekkiä, Ruotsia ja Venäjää vastaan.

– Kävi peleissä miten tahansa, joka tapauksessa tällaiset ottelut ovat hienoja hetkiä. Jos haluamme selvitä näitä isoja maita vastaan kunnialla, meidän on pelattava tiiviisti joukkueena.

» Lähetä palautetta toimitukselle