RoKi-vahti Rasmus Reijola maalinteossa: "Kova luotto mailapeliin"

MESTIS / Haastattelu
"RoKin parhaana palkitaan tehoilla 1+0 numero 45 Rasmus Reijola."
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoo Unitedin ja RoKin perjantainen ottelu sai komean huipennuksen, kun RoKin maalivahti Rasmus Reijola iski kiekon tyhjään maaliin.

Rasmus Reijolan maali syntyi ajassa 58.20, vain kuusi sekuntia sen jälkeen kun virkaveli Mika Norja oli ehtinyt vaihtoaitioon. Espoo United oli käyttänyt aikalisänsä, kun aloitus oli omalla puolustusalueella, ja Norja lähti kotijoukkueen voitettua aloituksen.

− Katsoin, että he heittävät kiekon ränniin ja näin, ettei ihan heti kukaan ole karvaamassa. Päätin sitten koittaa, kun minulla on kuitenkin kova luotto mailapeliini.

Maali oli Reijolalle uran ensimmäinen, mutta harjoittelua on jonkin verran ollut takana.

− Juniorista saakka on tullut leikittyä kiekon kanssa. Viime viikolla kävi tosin toisinpäin, kun syötin vastustajalle, joka pääsi tekemään tyhjiin.

− Onhan se aina riski yrittää maalia, mutta kahden maalin johdossa voi olla sikäli rauhallisesti, ettei ainakaan heti tule tasoitusta, jos kiekko sattuu jäämään ensimmäiseen mieheen tai menee pitkäksi.

Ensimmäinen maali millä tahansa sarjatasolla on perinteisesti sellainen, minkä kunniaksi haetaan kiekko talteen. Maalivahdeilla kiekkoja kertyy kuitenkin enemmän nollapeleistä, ja näin myös Reijolalla oli aikaisemmin kiekkoja tallessa.

− Kyllä se jonnekin lasivitriiniin menee. Ei sitä tiedä, tuleeko enää ikinä tehtyä maalia.

Reijola pelasi Bluesin junioreissa ennen siirtymistään USA:n yliopistosarjoihin, joissa pelit jäivät kuitenkin vähiin. Kun kotipaikkakunnasta on kyse, Reijolan äiti oli katsomassa peliä.

− Hienoa voittaa, erityisesti omalla kotipaikkakunnalla, totesi Reijola.

Pelillisesti RoKin voiton takana oli vahva alivoima. Joukkue joutui pelaamaan vajaalla noin 12 minuuttia selviten yhdellä takaiskulla.

− Hiukan liikaa tuli jäähyjä, mutta saatiin ne pääosin tapettua ja sitten tehtyä oikeaan aikaan maalit. Alivoima oli tänään hyvää.

Kovin paikka oli Eemeli Heikkisen viiden minuutin rangaistus laitataklauksesta heti sen jälkeen, kun RoKi oli siirtynyt 4-3-johtoon.

− Hän on tärkeä alivoimapelaaja, joten muut joutuivat sitten ottamaan vastuuta rangaistuksen tappamisesta.

− Ainahan se käy niin, että jos on 13 hyökkääjää, pakki joutuu sivuun, ja jos seitsemän pakkia, hyökkääjä loukkaantuu, Reijola vitsaili.

Varsinkin pitkän alivoiman aikana Espoo United sai luotua useamman ruuhkan Reijolan vartioiman maalin eteen, mutta espoolaisten toivomaa tulosta niistä ei tullut.

− Melko paljon oli ruuhkia maalin edessä, mutta pakit ja hyökkääjätkin osasivat ottaa irtokiekot.

» Lähetä palautetta toimitukselle