TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Robert Leino ja Liigan erikoisin aloitustyyli – ”Joku lyö ranteet poikki”

LIIGA / Haastattelu
Robert Leino on tyytyväinen HIFK:ssa: "Tykkään paljon tästä jengistä ja Helsingistä"
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Helsingin IFK otti Hämeenlinnassa paikalliselta Pallokerholta melkoisen sokkivoiton. HPK-kasvatti Robert Leino oli isossa roolissa IFK:n viimeisen viiden minuutin rynnistyksessä.

Hämeenlinnan Pallokerho nousi kauden alussa useaan otteeseen tappioasemasta voittoon ottelun loppuhetkillä. Nyt Helsingin IFK hiljensi hämeenlinnalaisyleisön viiden minuutin loppurynnistyksellä. Se teki kolme maalia lyhyessä ajassa ja nousi voittoon.

HPK:n oma kasvatti Robert Leino pelasi keskiviikkoiltana toisen ottelunsa Hämeenlinnassa muussa kuin oranssipaidassa. Leino merkkautti syöttöpisteen 36 sekuntia ennen loppua tehtyyn 2−3-voittomaaliin.

− Peli oli aika perinteinen meidän kannalta. Kaksi erää katselimme ja tunnustelimme. Kolmannessa saimme täyden höyryn päälle, tulimme takaa tasoihin ja ohi, Leino mietti ottelun jälkeen.

− Kävimme läpi, että olemme tulleet monta kertaa ennenkin takaa tasoihin, joten miksei tänään. Se on isoin juttu.

"Nikkilä yrittää vastapommia"

Kolmannen ketjun laitahyökkääjänä aloittanut Leino sai kasvattiseuraansa vastaan paljon vastuuta. Peliaikaa kertyi 16 minuuttia, johon sisältyi niin yli- kuin alivoimaa ja tärkeitä minuutteja ottelun loppuhetkillä. Leino ei silti ollut suoritukseensa tyytyväinen.

− Oma peli tuntui aika hirveältä. Kolme peliä olin telakalla, ja nyt kun tulin takaisin, jalka ei ollut mikään liukkain. Sain maalipaikkoja, mutta Juuse (Saros) oli tänään vahvempi. Viimeinen terävyys puuttui, Leino sanoi.

HPK:n pelaajista moni oli ollut Leinon joukkuekaveri pienimmistä junioreista saakka ennen hänen siirtymistään Helsinkiin. Myös katsomossa on Hämeenlinnassa pelattavissa peleissä paljon tuttuja.

− Kaksi kertaa olen nyt pelannut täällä vierasjoukkueessa. Aluksi jännittää, mutta sitten peli menee pikkuhiljaa siihen, että miksi pitäisi jännittää, koska vastassa on tuttuja pelaajia. Tiedän mitä he touhuavat ja yrittävät. Petteri Nikkilä yrittää vastapommeja, ja voin varautua siihen hyvissä ajoin. Nämä ovat minulle erikoispelejä. Tuntuu todella hyvältä pelata täällä.

HPK-aikainen tyylinäyte Robert Leinon tavasta kaapia aloitus.
HPK-aikainen tyylinäyte Robert Leinon tavasta kaapia aloitus.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Leinolta terveiset Vaasaan

Leinon pelejä seuraavilta ei varmasti jää huomaamatta hänen erikoinen aloitustyylinsä. Leino levittää jalkansa leveälle ja kumartuu lähes jään tasoon. Leino ei kuitenkaan myönnä, että aloitustyyli olisi kiekkoilevan Suomen erikoisin.

− Sportin Aleksi Rekonen menee alemmaksi kuin minä. Olen aika varma, että hänellä on erikoisin, Leinon terveiset kuuluivat Vaasaan.

Hämeenlinnassa neljästä aloituksesta kolme voittoa kaapinut Leino ei osaa antaa tyylillensä selitystä.

− Olen koko urani ollut keskushyökkääjä, ja sellainen aloitustyyli on muokkautunut, joten mitä sitä vaihtamaan. On minulle sanottu, että joku lyö sinulta vielä ranteet poikki, kun käsi on noin alhaalla. Mutta sitten lyö, Leino sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle