Ritamäki palasi innolla kaukaloon - "Onhan se raastavaa olla tuolla katsomossa"

LIIGA / Haastattelu
Ritamäellä oli Kärppiäkin vastaan paikkansa, mutta tulos jäi vielä puuttumaan.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Janne Ritamäki palasi kaukaloon kuukauden huilin jälkeen Kärppiä vastaan. Laitahyökkääjä nautti suuresti päästessään jälleen pelaamaan, vaikka otteissa vielä hakemista olikin.

Janne Ritamäki näki tappiosta huolimatta Jukureiden suorituksen positiivisena. Hyökkääjän mukaan avauserässä repsahtaneiden tappiolukemien takaa löytyi mikkeliläisryhmän omat virheet.

− Tuollainen nousu tuo meille energiaa paljon, vaikka peli hävittiinkin. Isosta tappioasemasta tullaan takaa rinnalle ja melkein ohi, niin kyllä se oli hyvä peli meiltä, Ritamäki summasi.

− Nehän tekivät jokaisesta paikasta maalin ensimmäisessä erässä ja itse ei tehty, niin senhän takia se repsahti tuolla tavalla. Vähän lepsuja virheitä tehtiin ja niistä he rokottivat, niin sen takia se lähti tuohon suuntaan.

Jukureille maalinteko on ollut alkukaudesta vaikeaa ja joukkue onkin tehnyt sarjassa vähiten maaleja. Kärppiä vastaan verkko heilui viidesti ja Ritamäki uskoi sen kasvattavan pelaajien itseluottamusta.

− Tietysti maalit useille pelaajille kasvattaa itseluottamusta. Vielä kun saadaan tuota päästettyjen maalien saraketta pienemmäksi, niin sehän tuo meille voittoja, totesi Ritamäki.

Perjantain kamppailu oli Ritamäelle ensimmäinen peli noin kuukauteen, sillä hän loukkaantui syyskuisessa HIFK-ottelussa. Hyökkääjälle pelien sivusta seuraaminen ei ole ollut helppoa.

− Onhan se raastavaa olla tuolla katsomossa, kun näkee jätkien laittavan joka ilta kaiken likoon ja itse olet parantelemassa paikkoja, Ritamäki myönsi.

Kärppiä vastaan Ritamäki pelasi tutun röyhkeästi ja pääsi yrittämään maalintekoakin pariin otteseen, mutta täysosumat jäivät vielä odottamaan itseään. Hyökkääjä kertoikin, että suorituksissa oli vielä hakemista.

− Oli kyllä pirun mukava tulla takaisin pelaamaan. Onhan se tietysti aina tauon jälkeen vähän hakemista, kun ei ole niin tuttua se pelaaminen, Ritamäki sanoi.

− Ei ollut ihan linjat vielä selkärangassa, mutta tosiaan paikkoja oli ja se on pääasia. Niitä kun tulee, niin jossain vaiheessa niistä saa kiekon sisäänkin.

Seuraavan kerran Ritamäki pääsee yrittämään maalihanojen aukaisua jo lauantaina HPK:ta vastaan. Hyökkääjä odottaa lauantain ottelusta hyvin Kärpät-ottelun kaltaista.

− Aika samantyylinen vastustaja sieltä taitaa tulla vastaan kuin tämän illan vastustaja. Sellainen liikkuva ja omalla tyylillä pelaava joukkue. Innolla odotan, että päästään haastamaan Hämeenlinnaan heitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle