TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Rissasen paluu kaukaloon: ”Lätty-Keränen heitti mulle tyhjiin takatolpalle”

LIIGA / Haastattelu
Rissanen juttutuokiolla tuomareiden kanssa.
Kuva © Jarno Hietanen
Keskivartalovamman vuoksi sairastuvalla noin kuukauden verran olleen Jaakko Rissasen paluu liigakaukaloon sujui erittäin mallikkaasti. Keskiviikko-iltana KalPa kukisti Tapparan Tampereella ja ykkössentteri Rissanen nousikin heti ratkaisijaksi.

Jaakko Rissanen iski keskiviikkona alivoimamaalin Tappara-verkkoon Janne Keräsen esityöstä. Viimeisimmän ottelun ennen sairastuvalle joutumista Rissanen pelasi Tampereella, tosin Ilvestä vastaan. Keskivartalovamman vuoksi pitkään sivussa olleen Rissasen pelivalmiuteen ei sairasloma näyttänyt vaikuttavan.

− Tuntui kyllä yllättävänkin hyvältä. Muutkin pelasivat hyvin, niin oli helppo hypätä mukaan. Ajattelin, että simppeliä lähdemme alkuun pelaamaan, ihan perusasioista liikkeelle. Tosi nopeasti pääsimme peliin sisään ja saimme paljon maalipaikkoja. Mielestäni meidän ketju ansaitsikin nuo kaksi maalia mitä tehtiin.

− Alivoimalla jos on paikka, niin yritämme lähteä haastamaan. Ei se ylivoimallakaan kivaa ole, jos kaveri aina jaksaa siitä lähteä, kun joutuu aina tappelemaan kiekon omista pois ja se syö energiaa. Olemme tainneet yhden maalin aikaisemminkin alivoimalla tehdä.

Rissanen pelaa toista kautta Keräsen kanssa samassa ketjussa. Toinen laita on ketjussa vaihdellut, mutta kaksikko on ja pysyy.

− Viime kausi pelattiin käytännössä kokoajan yhdessä Keräsen kanssa. Tietää vähän, mitä kaveri ajattelee tuolla kentällä. Tänään alivoimalla lätty-Keränen heitti mulle tyhjiin takatolpalle.

− Toinen laita on vaihdellut ja vaihtui itse asiassa tänäänkin. Nuutisen Mikko aloitti siinä, mutta vaihtoi Davisin kanssa paikkaa. Molempien kanssa meni hyvin, mutta hyvä siirto, kun saimme pari maalia kolmanteen erään.

Kahdeksan voittoa yhdeksästä pelistä repineen KalPan otteet ovat piristyneet alkukaudesta. Sivussa ollut Rissanen totta kai kuitenkin seurasi joukkueensa pelejä.

− Pienestä se on kiinni, kuten tänään. Emme pelanneet mielestäni huonosti, mutta kun tasatilanteesta menimme kolmanteen erään, niin yleensä kaveri käänsi ne itselle. Emme missään nimessä huonosti pelanneet, mutta nyt olemme pystyneet kääntämään kaikki seitsemän viimeistä ottelua meille. Tasoittaa ainakin alkukautta, olisi niistäkin voinut jokunen kääntyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle