Rissasen luotto kasvattajaseuraan vahvana: "Pitää vielä pari voittoa kairata"

LIIGA / Haastattelu
Jaakko Rissanen oli KalPan paras pistemies runkosarjassa.
Kuva © Jarno Hietanen

KalPa teki maanantaisen 2−5-kotitappioon päättyneen neljännen finaalin jälkeen ison pelillisen parannuksen. Voittoon esitys ei kuitenkaan vieläkään riittänyt, vaan Tappara oli kotonaan jälleen vahvempi.

— Maalipaikoissa olimme huonoja, muuten ihan hyvää peliä. Vastoinkäymisiä oli, ulosajo heti alkuun. Jouduimme tappamaan siinä jäähyä, oli pitkä vitonen, KalPan kultakypärää kantava Jaakko Rissanen kertasi ottelun ratkaisevia hetkiä.

— Mielestäni pelasimme hyvin. Paikoista pitää laittaa kiekko maaliin. Edelliseen peliin verrattuna olimme ihan eri kastissa, se oli kyllä sukellus meiltä.

Näyttävällä hyökkäyspelillään kauden aikana ihastuttanut KalPa sortui edellisessä ottelussa jopa yliaktiivisuuteen. Tiistain pelin kuopiolaiset kuitenkin aloittivat hieman puolustavammin.

— Viiden minuutin jäähy siihen alkuun sotki aika paljon. Ehkä siitä oli vähä puhuttu, että ei tarvitse juosta, jos ei paikkaa ole. Hyvin pelasimme kyllä.

Ottelu alkoi kuopiolaisittain ikävästi, kun Sami Mutaselle lätkäistiin ulosajo Henrik Haapalaan kohdistuneesta taklauksesta laidan lähellä. Tuomio herätti välittömästi paljon keskustelua ympäri kiekkoa seuraavan Suomen.

— Itseä tietenkin harmitti, huono kommentoida, kun näin vain pelin keskellä sen tilanteen. Mielestäni näytti, että oli aika kova tuomio.

Tiivistä alivoimaa pelanneet keltamustat eivät jääneet kuitenkaan harmittelemaan, vaan taistelivat ison rangaistuksen pois miehekkäästi. Rissasen mukaan onnistunut alivoima antoi virtaa.

— Kyllä se vähän energiaa antoi. Kyllähän siitä sai lisäpotkua, kun saimme sen jäähyn tapettua siihen.

Tiiviissä ottelutahdissa seuraava kamppailu koittaa jo torstaina Kuopiossa. Tuolloin mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla hallitsevalle mestarille Tapparalle. Rissanen ei kuitenkaan ole valmis myymään joukkueensa nahkaa vielä.

— Jatkamme samaan malliin ja laitamme paikoista sisään, ei tässä mitään kannata muuttaa. Tänään oli vieraspeli kuitenkin, ja hyvin olimme mukana. Maalinteko, maalintekopeli, siinä Tappara oli yhden maalin parempi.

KalPan menestystä on odoteltu Kuopiossa vuosikausia, ja vihdoin tänä keväänä unelmat mestaruusjuhlista ovat lähellä toteutua. Kuopiossa syntynyt KalPan oma kasvatti on nauttinut menestyksestä täysin siemauksin.

— On ollut mukavaa, koko kausi on mennyt hyvin ja hyvin olemme pelanneet nyt keväälläkin. Hieno kevät on ollut, nyt vaan pitää vielä pari voittoa kairata, niin saamme hyvän lopun.

» Lähetä palautetta toimitukselle