Rissanen: "KHL:ssä vahvempia pelaajia kuin AHL:ssä"

KHL / Haastattelu
Rasmus Rissanen luutii ensimmäistä kertaa miesten peleissä Euroopassa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Seitsemän edellistä kautta Pohjois-Amerikassa kiekkoillut Rasmus Rissanen hakee uralleen uutta nostetta Euroopasta. Isokokoinen puolustaja totuttelee vielä isompaan kaukaloon, mutta on halukas ottamaan ison roolin Jokereiden takalinjoilta.

Kuopiolaistaustainen Rasmus Rissanen kiekkoilee alkavalla kaudella ensimmäistä kertaa miesten tasolla vanhalla mantereella. Puolustaja lähti Pohjois-Amerikkaan heti varauskesänään. Pääosin ura on sujunut AHL:ssä, mutta Rissanen pääsi haistelemaan myös NHL-ilmapiiriä kuuden ottelun verran.

Alkavalla kaudella edessä on kuitenkin erilainen haaste, kun 25-vuotias Rissanen tahkoaa KHL:ää Jokereiden takalinjoilla. Ensipuraisunsa sarjaan puolustaja sai elokuun alussa, kun Jokerit kohtasi harjoitusottelussa Sibir Novosibirskin sekä Pietarin SKA:n.

Pohjoisamerikkalaisen ja eurooppalaisen kaukalon kokoero muuttaa luonnollisesti pelin luonnetta paljon, mutta Rissanen mukaan pari ensimmäistä peliä antoi tuntumaa myös eroihin pelaajistossa.

- Iso on tila ja taitavia kavereita. Kaksinkamppailuissa pitää olla valmiina aina, on vahvoja äijiä vastassa. Mitä tässä olen pari peliä pelannut Sibiriä ja SKA:ta vastaan, niin ovat vahvempia kuin AHL:ssä. Sielläkin on hyviä pelaajia, mutta myös paljon nuoria, jotka eivät vielä ole voimiensa huipussa kuten iso osa KHL-pelaajista, Rissanen mietti SKA-ottelun jälkeen.

Pakin tontilla isompi kaukalo antaa lisähaastetta, kun hyökkääjillä on tilaa touhuta ja maali on kaukalon nurkkiin nähden aivan eri kohdassa.

- Pitää sijoittua ja pysyä pelin alla, ja reagoida nopeammin. Olen huomannut, että ottaa aikansa totuttautua. Kaukalo on kapeampi Amerikassa ja siellä pääsee nopeammin kiinni vastustajiin.

Tavoitteena iso rooli jokeripakistossa

Ratkaisuunsa siirtymisestä KHL:ään Rissanen on tyytyväinen. Hän odottaa pystyvänsä ottamaan joukkueesta ison roolin

- Olen ollut tyytyväinen ratkaisuuni - hyvä haaste minulle! Paljon riittää parannettavaa ja tekemistä. Uskon, että tämä vie minua eteenpäin.

- Odotan itseltäni vielä näitä harjoitusotteluita vahvempaa kiekollista pelaamista ja kovaa peliä omassa päässä. Semmoista johtamista. Vielä on osittain hakemista, ottaa aikansa saada peli kuntoon.

Pohjois-Amerikassa pelanneille KHL:n alkamisaika on todella aikainen. Rissaselle asia ei ole ongelma, mutta kesän aikataulu on aiempiin vuosiin verrattuna ollut kovin erilainen.

- Hyvä kesätreeni on alla. Kausi loppui jo runkosarjaan ja tulin suoraan kotiin. Hyvä kesä ja hyvin on levätty - paljon on virtaa!

- Vähän erikoistahan näin kesällä on pelata. Ihan kivaa - aurinko on paistanut, kun on hallille menty ja shortseissa on saanut kulkea. Kyllä tässä vielä viikonloppuja on ollut vapaana, niin vähän on saanut kesääkin viettää vielä, Rissanen päätti hymyillen.

» Lähetä palautetta toimitukselle