Riku Pitkäsen esikoinen syntyi ajallaan

Muut Sarjat / Haastattelu
JYP-Akatemiaan try-outin kautta sopimuksen saaneen Riku Pitkäsen ensimmäinen Mestis-maali osui makeaan paikkaan. Tasoitusmaali ottelun päätöserässä mahdollisti Akatemian voittoon saakka yltäneen loppukirin.

Riku Pitkäsen alkutaipaleella oleva peliura on kulkenut tuttua jyväskyläläistä kaavaa.

C-juniori-ikäisenä siirto JYPin junioreihin pikkuseuran riveistä. Näytöt riittivät rooliin myös vanhemmissa ikäluokissa. Sopimus Akatemian riveihin kauden 2011–2012 alla.

Lokakuinen vieraspelireissu Kajaanin pimeydessä oli Pitkäsen viides koitos Mestiksessä. Käteen jäi paitsi voitto, myös ensimmäinen Mestis-maali.

– Hyvä tulos hyvän taistelun jälkeen. Usko ei loppunut missään vaiheessa, kuuluu summaus.

Pitkäsen laukaus pysäytti digitaalit aikaan 54:56. Ylivoimatilanteessa b-pisteiden väliin hiipinyt Pitkänen laukoi valmentaja Jukka Ahvenjärveä lainaten "yllättävästä tilanteesta".

– Sitä ennen oli jo pari paikkaa, mutta ei osunut vielä silloin. Vetää kieltämättä suupieliä ylöspäin tuo viimeinen yritys.

Pitkäsen ohella neitsytmaalin tunteen koki Markus Nenonen, jonka osuma niin ikään katkaisi Hokki-painostuksen. Nenonen pääsi maistelemaan maalinteon ihanuutta jo ensimmäisessä pelissään.

– Meillä oli melkoinen armeija mukana kokonaan uusia pelaajia. Helkkarin hyvin jokainen hoiti ruutunsa, Pitkänen naureskeli viiden Mestis-pelin veteraanina.

Pitkäsen aika on kulunut kahden joukkueen ympyröitä haistellessa. JYPin A-junioreiden ja JYP-akatemian välimaastossa ravaavalle Pitkäselle vaihtuva rooli ei ole rasite.

– Viime viikolla oli viiteen päivään neljä peliä. Välilllä tulee pikaisia hälytyksiä ja välillä tietää hieman ennakkoon. Akatemian mukana pääsääntöisesti aina treenataan.

– Oma rooli on vaihdellut aika paljon. Joskus saa hyökätä enemmän ja joskus pitää pelata omaa päätä. Jos A:n ykkösketjusta hyppää Mestiksen nelosketjuun niin saa siinä muutaman vaihdon ajan tunnustella.

» Lähetä palautetta toimitukselle