Riksman parhaassa pelikunnossa aikoihin

LIIGA / Haastattelu
Riksman sai joukkueeltaan apua Arttu Luttisen pysäyttämiseen.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoon Bluesin puolustuspeli tökki pahoin avauspelissä Lahdessa, mutta perjantaisessa kotiavauksessa puolustuksen ongelmista ei ollut tietoakaan.

Maalivahti Juuso Riksman nautti pelaamisesta ja torjui nollapelin oltuaan kiekon tiellä 31 kertaa. Vaikka vastassa oli Riksmanin entinen seura HIFK, ei maalivahti kokenut asetelmaa erikoisena.

– Kova jengi se on, muutama tuttu naama vastassa, mutta ei sen ihmeellisempää.

Riksmanin edellinen visiitti HIFK:ssa kesti kaksi kautta. Ensimmäinen toi mestaruuden, mutta viime kausi päättyi lonkkaleikkauksen takia jo marraskuussa.  

– Olisi ehkä pitänyt aikaisemmin tehdä jo operaatioita. Nyt olen päässyt harjoittelemaan ja pelaamaan ilman kipuja. Tällä hetkellä olen siinä kunnossa, että voin huoletta pelata 60 tai 65 minuuttia.  

– Tavoite on ehjä kausi ja että pystyisin nauttimaan pelaamisesta.

Itse ottelussa Bluesin puolustus toimi loistavasti. Riksman osasi antaa kunniaa joukkuelle, kuten hyvä maalivahti tekeekin.  

– Pelattiin hyvin ja tehtiin kaksi maalia enemmän kuin vastustaja.

Vaikka yleensä lähtökohtainen ykkösvahti aloittaa kauden, tällä kertaa Bluesissa ei niin tapahtunut. Tuplapelit alkuun johtivat siihen, että molemmat maalivahdit pääsivät heti ensimmäisellä viikolla tositoimiin.  

– Se, että [Antti] Ore pelasi torstaina, oli ihan sovittu juttu.

Harvinainen alkuohjelma antaa Bluesille myös nopean lepotauon.  

– Lauantai on ainakin vapaata, mutta sunnuntaista en tiedä vielä.

» Lähetä palautetta toimitukselle