Riivattuna raatanut Boyce: "Vien kopion pelistä kotiin"

LIIGA / Haastattelu
Darryl Boyce nautti täysin rinnoin tiiviistä pudotuspelikiekosta.
Kuva © Hannu Rainamo www.hannuphoto.com
Jyväskylässä nähtiin kaikkiaan kaksi kappaletta SM-liigan pudotuspeliurien avausmaaleja. Niistä yhdestä vastasi JYP-hyökkääjä Darryl Boyce. Mies nautti silmin nähden pudotuspelikiekosta. Tarvetta pelin tarkemmalle analyysillekin tuntui pelurilta löytyvän.

JYP-hyökkääjä Darryl Boyce avasi SM-liigan pudotuspeliuransa rautaisesti. Peluri näytti heti todellisen kevään miehen elkeitä karvaten ja taklaten äärettömän työteliäästi. Kanukki olikin kuin kotonaan pudotuspelikaukalossa, vaikka pelaakin pääsarjaurallaan vasta toista kertaa ratkaisupeleissä.

Tuloksena syntyi heti uran ensimmäinen pudotuspelimaali, kun mies laukoi kolmannessa erässä lukemiksi 2-1. Johtomaali jäi myös lopulta pelin voitto-osumaksi. 

- Tuntui hyvältä. Pudotuspeleihin on tuotava se paras pelaaminen. Nämä pelit todella merkitsevät. Loimme paljon tekopaikkoja ja se oli tärkeää. Taukokaan ei vaikuttanut pelaamiseen ollenkaan, Boyce sanaili taiston tauottua.

Illan kamppailussa Boyce oli selvästi kentän parhaimmistoa. Hyökkäjän vimmattu karvauspelaaminen toimi koko hurrikaanilauman ilmentymänä. HPK:n puolustajat olivat jatkuvasti varpaillaan kanadalaisen luutiessa hyökkäyspäässä.

Askel askeleelta hurrikaanipaidassa esityksiään parantanut Boyce oli erityisen tyytyväinen kentällisensä pelaamiseen. Erityisesti Petr Hubacekin istuttaminen ketjuun on onnistunut nappiin. 

- Tietynlainen lumipalloefekti on ollut tässä käynnissä. Viimeisissä runkosarjapeleissä kulki jo hyvin. Oma luistelu on tuntunut hyvältä. "Huban" ansiosta olen saanut myös enemmän kiekkoa ja kentällisenä pääsemme paremmin hyökkäysalueelle, Boyce luonnehti.

Myös kolmas linkki Mikko Salmio sai hyökkääjältä kehut.

- Mikko pelasi hyvän pelin tänään. Pelasimme koko kentällinen todella tasaisesti.. Vielä löytyy kuitenkin parannettavaa.

Nenoselle NHL-leima

Kentällisen pelaamisesta ei juuri moitteita ainakaan piippuhyllyltä ollut havaittavissa. Tästä huolimatta Boyce aikoo tehdä täsmätarkennuksia videoanalyysin avulla ennen jo torstaina käytävää seuraavaa koitosta.

- Vien kopion pelistä kotiin ja pohdin nauhalta mitä parannettavaa löytyy erityisesti hyökkäyksiin lähtöjen osalta. Kyse on kommunikoinnista kentällä. Tyytyväinen olen kuitenkin, toivottavasti jatkamme pelaamista hyvin. 

JYPin muista maaleista vastasi nuori laituri Markus Nenonen, joka samoiten iski pudotuspeliuransa ensimmäisen maalin. Kokenut kanukkihyökkääjä antoi nuorelle miehelle suurta tunnustusta. 

Boycen mukaan Nenosesta löytyy nimittäin ainesta nousta maalintekijäksi myös rapakon takana.

- Tuntuu, että hän iskee maalinsa nipuissa. Hän löytää aina itsensä oikeista paikoista. Pelaajat, jotka tekevät paljon maaleja NHL:ssä tekevät ne siksi, että he hakeutuvat oikeisiin paikkoihin. Hänestä huokuu sellainen samanlainen olemus, Boyce kehaisi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle