Riemu repesi unkarilaiskannattajien joukossa voiton jälkeen: "Olen aivan uskomattoman onnellinen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Unkarilaisfanien jatkuva kannustaminen palkittiin, kun joukkue päihitti Valko-Venäjän 5−2.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Unkari otti Valko-Venäjää vastaan ensimmäisen voittonsa ylimmällä MM-tasolla sitten vuoden 1939. Omiansa koko kisat äänekkäästi ja tunteella kannattaneille unkarilaisfaneille voitto oli kuin mestaruuden voittaminen.

Pietariin matkustaneet unkarilaiskannattajat saivat todistaa Valko-Venäjää vastaan jotain historiallista, kun Unkari nappasi modernin ajan ensimmäisen voittonsa ylimmällä MM-tasolla.

Kannattajilla oli siis aihetta juhlaan, ja juhlimaan kannattajat myös alkoivat. Unkarilaisten kannatuslaulu joukkueelle ei loppunut hallissa, vaikka pelaajat olivat aikaa sitten menneet jo pukuhuoneisiin. Hallin pihalla kannattajat tanssivat ja järjestivät myös pienen paraatin.

− Tämä on vain jotain niin mahtavaa! Olen aivan uskomattoman onnellinen. Täällä oleminen on juuri nyt jotain uskomatonta, enkä tule koskaan unohtamaan tätä, unkarilaiskannattaja Miklos Bencze hehkutti ottelun päätyttyä.

− Tämä oli ensimmäinen voitto tällä tasolla modernina aikana, uskomatonta. Vaikka tippuisimme, meillä on voitto saatuna. Tiedämme, että voimme voittaa täällä, Bencze jatkoi.

Voitto tarkoitti myös sitä, että Unkarilla on mahdollisuudet säilyä ylimmällä tasolla ensi vuoden kisoihin, vaikka Unkarin ei odotettu voittavan turnauksessa yhtään ottelua. Säilyminen vaatisi, että Valko-Venäjä ei saisi Ranskaa vastaan enempää pisteitä kuin Unkari Saksaa vastaan.

− Aiemmin oli hirveää, kun säilymisestä ylimmällä tasolla ei ollut mitään takeita. Nyt tämä on pelkkää juhlaa, me pystymme nauttimaan ja iloitsemaan tästä hetkestä, Bencze hymyili.

Säilyminen olisi Unkarille todella iso asia. Joukkue pelasi ylimmällä tasolla ennen tätä kevättä viimeksi vuonna 2009, sitä ennen vuonna 1939.

− Voitto merkitsee meille niin paljon. 1A-divisioona on kova, sieltä on vaikea nousta. Viime vuonna pystyimme siihen. Nyt toivomme, että säilymme, jotta meidän ei tarvitse taas taistella itseämme ylös, Bencze hymyili.

» Lähetä palautetta toimitukselle