TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Rendulic: ”Tämä on kunnia”

LIIGA / Haastattelu
Ässät kohtasi kolmatta kertaa kuluvalla kaudella Rauman Lukon. Porilaiset veivät paikallisderbyn nimiinsä lukemin 6-3 ja voittivat vastustajansa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ässien miehistöön nousi kroatialaishyökkääjä Borna Rendulic. Nuori laituri pääsikin nauttimaan täysin rinnoin ensimmäisestä SM-liigaottelustaan.

– Ensimmäinen SM-liigaottelu, aivan mahtava. Peli oli vaikea, mutta pelasin mielestäni hyvin. Kun sain kolme päivää sitten tietää, minua ei vielä jännittänyt yhtään, mutta ennen peliä hermostutti sitten aivan hirveästi. Se on silti vain hyvä juttu, että välillä jännittää. Olen todella ylpeä, sillä tämä on suuri kunnia, liigadebyyttinsä mallikkaasti tehnyt Borna Rendulic tiivisti tunnelmansa ottelusta.

– Kyllä tämä on tosi iso juttu minulle. Ennen peliäkin oli haastatteluja, Rendulic viittasi hymyillen ympärillään pyörivään toimittajakatraaseen.

Ässien A-junioreita edustava laitahyökkääjä sai mahdollisuuden kokeilla siipiään Mestiksessä kolmen viikon ajan SaPKon riveissä. Pelit sujuivat hyvin ja valmistivat Rendulicia liigapeleihin. Sarjatasoissa oli hyökkääjän mielestä selvät erot.

– Mestiksessä on paljon isompia kavereita pelaamassa ja peli on yksinkertaisempaa kuin junioripeleissä. Liiga taas on nopeampaa ja pelaaminen viisaampaa kuin Mestiksessä. Siellä pelaaminen oli hieno kokemus. Sain paljon peliaikaa ja kaikki meni muuten täydellisesti.

Kiitos Caldwellille

Rendulic on harjoitellut Ässien edustuksen mukana useasti, mutta kolmen EU:n ulkopuolisen pelaajan sääntö esti nuorta laituria nousemasta pelaavaan kokoonpanoon. Ässien pakisto kuitenkin koki kolauksen Ryan Caldwellin jouduttua sivuun käsivamman takia, ja näin baana aukeni kroaattihyökkääjälle.

– Olin onnekas, kun pääsin pelaamaan Caldwellin loukkaannuttua. Eihän loukkaantuminen tietenkään kiva juttu ollut, mutta minulla kävi kyllä todella hyvä tuuri.


Borna Rendulic debytoi ässäpaidassa.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Omiksi vahvuuksikseen Rendulic mainitsi taitavuutensa ja hyvät luistelutaitonsa, mutta tiivistettynä vastaus kuului ytimekkäästi:

– Pidän laukomisesta.

Illan ottelussa kuitenkin ilman laukauksia jäänyt kroaatti nautti pelistä, eivätkä tilastoihin merkatut kaksi miinuspistettäkään tehneet hallaa hyökkääjän innolle.

Suomeen lajin perässä

Vuoteen 2013 asti ulottuvaa sopimusta Ässien kanssa kantava hyökkääjä on yksi maansa parhaista nuorista kiekkoilijoista. Rendulicin debyytti liigajäillä löytää varmasti tiensä myös hyökkääjän kotimaan uutisiin.

– En tiedä onko Kroatiassa suuret juhlat. Ehkä vanhemmillani on hieman jotakin, 19-vuotias hyökkääjä hymyili pidellen käsissään pelikoostetta, joka lähtisi postissa isän nähtäväksi.

Rendulicin mukaan Kroatiassa on vain kaksi jäähallia, yksi tekojäärata ja noin 700 jääkiekkoa harrastavaa pelaajaa. Lajin vähäisen harrastusmahdollisuuden myötä Suomeen muuttanut hyökkääjä on kotiutunut pohjoiseen maahan ja porilaisjoukkueeseen hyvin.

– Ässät on minulle kuin oma joukkue, kuin oma koti. Porissa on hienoa olla. Vaikka tämä on pieni kaupunki, on täällä silti todella kiva asua.

Jo pienestä pitäen Rendulicin esikuvat ovat olleet Aleksandr Ovetshkin ja Wayne Gretzky. Jokainen pelaaja on varmasti pikkupoikana käynyt läpi mielessään NHL:ään pääsemisen yhdeksi suurimmista haaveistaan, eikä Rendulic ole poikkeus.

– Olisihan se mahtavaa päästä sinne. NHL on totta kai unelma, mutta sen eteen minun tarvitsee tehdä vielä hirveästi töitä, joten sen näkee sitten. En silti ole pettynyt, jos se ei toteudu. Tällä hetkellä tavoitteenani on pelata enemmän pelejä SM-liigassa. Katsellaan sitten, mitä tuleman pitää.

Ässät ja Rendulic matkaavat seuraavaksi kohti Oulua Kärppien vieraiksi. Hyökkääjä ei aio muuttaa peliin valmistautumista mitenkään.

– Harjoittelen ja yritän keskittyä samalla tavalla kuin Lukkoa vastaan, Rendulic päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle