Rautakorpi: "Ensimmäisessä pelissä käsijarru pois päältä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jukka Rautakorven mukaan Tšekin joukkue on hyvin samanlainen kuin Suomen.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Suomi kohtaa ensi yönä nuorten MM-kisojen ensimmäisessä ottelussa Tšekin. Jukka Rautakorpi odottaa Suomelta tiivistä viisikkopeliä.

Suomen joukkue kokoontui yhteen jo viime viikon keskiviikkona Kanadassa. Päävalmentaja Jukka Rautakorpi kertoi, että ensimmäisessä harjoituspelissä isäntämaa Kanadaa vastaan asetettiin rima omalle pelille.

Ensimmäinen ottelu päättyi Kanadan 5−0-voittoon. Toinen ja viimeinen harjoituspeli Slovakiaa vastaan sen sijaan oli Suomen maalijuhlaa: ottelu päättyi 1−8.

− Rimaa pitää lähteä nyt ylittämään. Toinen peli näytti oman pelin kulmasta sen, että rima tuli lähemmäksi, Rautakorpi sanoi.

Rautakorven mukaan tärkeintä turnauksen otteluissa on, että viisikko pysyy kasassa.

− Iso juttu on se, että viisikon pitää pysyä kasassa, vaikka pelataan kapeassa kaukalossa. Se on suomalaisen pelin identiteetti.

Ensimmäisessä ottelussa Tšekkiä vastaan haetaan ennen kaikkea onnistumisia.

− Turnauksen avauspelissä luomulätkäkin on kova juttu. Viisaus tulee pelin ja turnauksen vanhetessa matkaan mukaan. Tässä pelissä pitää saada käsijarru pois päältä.

Torontossa pelaavasta alkulohkosta on tulossa jatkoon monta kovaa joukkuetta, joten oman lohkon voittaminen olisi Suomelle tärkeää jatkoa ajatellen.

− Lohkovoitto on tietysti tavoite, mutta tavoitteet ja unelmat ovat oma asiansa. Tavoitteiden pitää olla mielessä kirkkaana koko ajan luomassa motivaatiota.

Suomen leirityksen alussa useampi pelaaja oli flunssassa, mutta nyt tilanne on hyvä. Kaikki pelaajat ovat terveinä ja valmiina hyppäämään kaukaloon.

− Oli hyvä asia, että tulimme tänne riittävän ajoissa. Aina kun jätkät tulevat ympäri maailmaa ja 30 rahvasta miestä lyödään samaan koppiin, niin bakteerit jylläävät.

Illan ottelussa maalissa aloittaa Veini Vehviläinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle