Ratkaisumaali oli tuttua McDavid-taikaa: "En tiedä, miten se syöttö tuli perille"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
McDavid rakenteli puolivälierän voittomaalin.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net
Kanada ja Venäjä tarjosivat Kööpenhaminassa hitaasti alkaneen, mutta lopulta trilleriksi muodostuneen puolivälieräottelun. Kanada eteni välieriin jatkoajan kautta.

Kanadan ja Venäjän välisessä puolivälieräottelussa mätettiin yhteensä yhdeksän maalia. Maalinteossa erikoistuttiin eritoten päätöserässä, sillä siihen lähdettiin 2−2 tilanteessa.

Kun molemmat joukkueet onnistuivat päätöserässä kahdesti, ratkaisua piti hakea jatkoajalta. Siellä ottelu ratkesi Kanadan eduksi ylivoimaosumalla.

Maalin suurin arkkitehti oli Connor McDavid, vaikka se kirjattiinkin Ryan O'Reillyn nimiin.

− Hänen syöttönsä oli aivan uskomaton, en tiedä, miten se tuli läpi. Minä olin onnekas, kun sain iskeä siitä maalin, O'Reilly kertaa.

Juuri ennen maalia McDavid piti palaverin valmentajan kanssa, jossa teroitettiin pelaajien paikkoja ylivoimakuviossa. Tulos tuli nopeasti kaikkien tietoon.

− Täällä ylivoiman pyörittäminen oli huomattavasti helpompaa paremman jään vuoksi. Sitä kautta myös paikkoja syntyi, O'Reilly miettii.

Puolivälieräottelu antoi runsaasti oppia vaahteralehtipaidoilla. 2−0-johdon menettäminen toisessa erässä kertoi myös Venäjän hyvyydestä, mutta syyttävä sormi osoittaa osittain myös Kanadan löysäilyä.

Juuri McDavidin ketju oli suurissa ongelmissa omalla alueella. Kehuja itselle ei juuri riittänyt.

− Minun esitykselläni ei ole väliä, olen vain onnellinen muiden ketjujen onnistumisista, McDavid kuvailee.

− Pysyimme kärsivällisinä, emmekä lannistuneet takaiskumaaleista. Takaiskumaalit voivat olla vaikeita käsitellä, mutta joukkueemme pysyi hyvin kasassa.

Välierässä Suomi tai Sveitsi

Puolivälieräotteluun Kööpenhaminaan matkustaneen Kanadan reissu ei siis jää vain yhden ottelun mittaiseksi. Seuraavana vastaan asettuu joko Suomi tai Sveitsi.

Tuttuun tapaan tulevalla vastustajalla ei punapaitojen leirissä nähdä suurta merkitystä. Matkalla kohti mestaruutta mikä tahansa joukkue pitää voittaa.

Ennen lauantain välieräottelua juuri johtoaseman puolustamista tullaankin teroittamaan Kanadan leirissä.

− Kumpi tahansa vastaan tulekaan, emme voi antaa noin paljoa paikkoja. Tämä oli arvokasta oppia meille, O'Reilly miettii.

− En tarkoita sitä, että meidän pitäisi vetäytyä kuoreen. Meidän pitää pysyä oikealla tavalla aggressiivisina.

» Lähetä palautetta toimitukselle