Ratisen aika kävi pitkäksi niin debyytin alla kuin itse pelissäkin: "En ole hirveämmin kymppejä ottanut"

LIIGA / Haastattelu
Ratinen pelasi tiistaina liigadebyyttinsä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP esitteli liigayleisölle uuden lupauksen tiistaina, kun Samuli Ratinen piirsi ensimmäiset luistiminpiirtonsa liigajäille. Debyyttiin mahtui moninaisia vaiheita.

Sami Vatasesta Anttoni Honkaan. JYPissä kukkaan puhjenneiden puolustajien lista on pitkä, mutta hyökkääjien kohdalla ei voida sanoa samaa. Erityisesti Oula Palve ja Topi Nättinen ovat liigatason pätevistä hyökkääjistä oivia esimerkkejä.

Nyt JYPillä on käsissään uusi helmi, kun tiistaina liigadebyyttinsä pelasi Samuli Ratinen. Erityisesti juonikkuudestaan tunnettu hyökkääjä sai debyyttiinsä vierelleen kaksi JYP-ikonia, Juha-Pekka Hytösen sekä Ossi Louhivaaran. Heidän vierellä ajateltiin jäävän tilaa myös hyökkäyspään taikoihin.

Debyyttiä olikin nuorukaisen mukaan ehditty jo odottaa.

− Kyllä odottavan aika meinasi pitkäksi päästä. Tieto mahdollisuudesta patisti kuitenkin harjoittelemaan ahkerasti.

Debyytti sujui kuitenkin hieman toisenlaisissa merkeissä, kun suuret määrät jäähyjä sotkivat iltaa. Tämän takia vastuu myös jäi pienemmäksi. 

− Antaisin numeroksi seiskan tai kasin. Parempi numero olisi tullut isommalla vastuulla, Ratinen miettii.

Vastuun pienenemiseen oli myös saarijärveläisellä itsellään osuutta. Toisen erän alussa kovalla vauhdilla suoritettu taklaus tuli Ari Gröndahlia selkään, minkä vuoksi tilanteesta tuomittiin 2+10-minuutin rangaistus.

− Eipä ole hirveämmin tullut kymppejä otettua. Oli kyllä pitkä aika istua siellä, Ratinen naurahtaa.

Myös oiva paikka pistetilin avaamiseen aukesi avauserässä puolittaisesta läpiajosta, mutta tehot antavat vielä odottaa itsenään.

− Ehkä sitten ensi pelissä, Ratinen pohtii.

» Lähetä palautetta toimitukselle