Rasmus Kulmala ei usko Backlundin olevan Karhusta kummempi

LIIGA / Haastattelu
TPS hävisi päätöskierroksen ottelunsa Porissa, mutta vierasjoukkueen riveistä löytyi silti hyväntuulinen nuorukainen. 17-vuotias Rasmus Kulmala oli ehtinyt pelata 24 liigaottelua laitahyökkääjänä. Torstaina oli sentteridebyytin vuoro.

– Hieno mahdollisuus. Omassa päässä huomasin tarvitsevani lisää voimaa ja oveluutta, muuten meni ihan hyvin, Rasmus Kulmala kiteytti suorituksensa Michal Birnerin ja Juraj Mikusin välissä.

Aurajoen urheilukiota käyvä nuorukainen on tahkonnut kuluvalla kaudella melkoisen urakan. Torstain Ässät-kamppailu oli Kulmalan 75. ottelu tällä kaudella, kun huomioidaan eri ikäluokkien liigaottelut sekä alle 18-vuotiaiden maajoukkue-edustukset.

– Onko niitä jo niin paljon? No, aina on tietysti mukavampi pelata kuin treenata. Kevättä kohti mennessä treenit ovat muutenkin enemmän palautteluhommia, kun pelitahti on kiivas. Koulujuttuja olen suorittanut enimmäkseen etäopiskeluna, paikan päälle en ole juuri ehtinyt, Kulmala kertoi.


Rasmus Kulmala kirjautti Porissa joukkueensa kovimmat peliminuutit.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Keskushyökkääjä on terveenä pysyessään varma valinta myöhemmin keväällä pelattaviin alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin. Ennen leijonapaitaan pukeutumistaan Kulmalan katseet on käännetty SM-liigan pudotuspelitaistoihin. TPS:n urakka alkaa heti lauantaina, kun joukkue haastaa Oulussa Kärpät "villi kortti" –kierroksen ensimmäisessä ottelussa.

– Kärpillä on hyvä ryhmä etenkin hyökkäyssuuntaan. Puolustuspäässä on niiden heikko kohta, siinä meillä on iskun paikka. Haemme Oulusta heti lauantaina ensimmäisen päänahan, Kulmala suunnitteli.

Kärpät tuntui Kulmalan mielestä sopivalta vastustajalta myös henkilökohtaisista syistä. Hyökkääjän toistaiseksi ainoa liigamaali syntyi tammikuun viidentenä päivänä juuri oululaisia vastaan.

– Onnistuminen on hyvin mielessä, joten siksikin on hieno lähteä pelaamaan Kärppiä vastaan. Jos heillä on vielä sama maalivahti, aina parempi.

Kuka silloin oli maalissa?

Tomi Karhunen.

Karhunen ehti Kulmalan harmiksi lähteä loppukaudeksi Slovakiaan. Nyt Kärppien maalilla torjuu mitä todennnäköisimmin Johan Backlund.

– Ei se varmaan sen kummempi ole.

» Lähetä palautetta toimitukselle