Rankkarit Lassilan kiusana

LIIGA / Haastattelu
TPS:n maalia kaikissa syksyn liigakoitoksissa vartioinut Teemu Lassila on hiljalleen pääsemässä oivaan syysvireeseen. Kärpät eivät pelitilanteista saaneet kiekkoa millään Palloseuran pömpeliin. Mutta eräs asia kaukalossa ei ota sujuakseen TPS-vahdilta.

Lassila jatkoi tiistai-iltana siitä, mihin edellisessä kotiottelussa jäi. Nollattuaan viime viikolla SaiPan Teemu piti Kärppien nimekkään hyökkäyskaluston tehottomana 65 tehokkaan peliminuutin ajan. Siitä huolimatta nuorukainen oli ottelun jälkimainingeissa selvästi tuskastuneen oloinen.

- Vähän siltä tuntuu kuin nollapeli olisi viety. Hyvin taisteltiin, mutta taas meni sama juttu pieleen. Ei tämä kovin hyvältä tunnu.

- Kyllähän siinä pelin aikana oli vähän sellaisia tilanteita, että tuli pelattua itseään liikaa ulos ja kulmia väärin. Ei se ihan putkeen mennyt, mutta oli vähän onneakin mukana ja puolustettiin hyvin, vaatimattomalla tuulella ollut veräjänvartija vähätteli.

Itsekritiikistään huolimatta Lassila pelasti käytännössä kotijoukkueelle pisteen muutamalla komealla kopilla ja viime hetken kauhaisuilla. Oman virikkeensä antoi vierailija Kärpät, joka ajoittaisesta uneliaisuudestaan huolimatta pakotti lopulta Lassilan venymään parhaimpaansa.

- Kärpät sytytti tietysti runkosarjamatsissakin, se oli sellainen lisämauste. Sitä yritti väkisinkin tsempata vähän enemmän ja valmistautua todella huolellisesti.

Onnistumisista itseluottamusta?

Lassila ja TPS ovat jo neljästi päätyneet ratkomaan liigaottelua rangaistuslaukauksin. Saldo on karu: neljä tappiota. Viimeisimmän tappion jälkeen eivät muutoin virheetön suoritus ja joukkueen saavuttama säälipiste suuremmin lämmittäneet. Tällä kertaa tylyä koulutusta antoi ruotsalaistähti Michael Nylander.

- Kävihän siinä mielessä, että varmaan Nylander yrittää harhauttaa. Mutta niin vain sai vietyä minut toiseen kulmaan, ei siinä enää auttanut mailalla huitominen. Ammattimies pisti varmasti sisään.

Mutta mikä sitten lääkkeeksi? Asiaa on puitu jo maalivahtivalmentaja Urpo Ylösenkin kanssa.

- Ollaan vaan puhuttu, että pitäisi saada yksi onnistuminen ja voitto alle. Siitä saisi vähän itseluottamusta. Rankkareissa homma on jonkin verran tuuristakin kiinni, ei ole oikein sitäkään ollut.

- Ehkä pitäisi sitten joskus heittää vaikka luukulta kylmä mies rankkarikisaan, Teemu spekuloi viitaten pelikuntoon toipuneeseen Tuomo Karjalaiseen.

Lassila toivottaakin kilpakumppaninsa mielellään takaisin tositoimiin. Karjalainen on valmis hyppäämään kaukaloon ja terve kilpailutilanne pitää pelivuorossa olevan miehen tarkkana. Virheisiin ei suuremmin ole varaa. Mitään suurempaa rangaistuslaukauskammoa Lassila ei silti tunnu potevan, eikä vastustajan tähtipelaajilla ole henkistä yliotetta TPS-vahdista.

- Ei rankkarissa varmaan kummallakaan suurta etua ole muutenkaan. Enemmän riippuu ainakin maalivahdilla sen illan pelin kulusta. Jos on kulkenut hyvin, saa hyvän fiiliksen rankkareihinkin.

Turussa jäädään malttamattomana odottelemaan Lassilan onnen kääntymistä. Asiaan varmasti paneudutaan TPS-leirissä lisää jatkossa, sillä myös kenttäpelaajilla on rutkasti parantamisen varaa onnistuneiden rangaistuslaukausten suorittamisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle