Ramstedtilla edessään paukkupakkasia ja paikallispelejä Pekingissä

KHL / Haastattelu
Teemu Ramstedt suuntaa kauas Kiinan rajalle asti.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Lyhyt kesäloma, kielimuuri ja paukkupakkaset. Näistä huolimatta Teemu Ramstedt on valmis alkavaan KHL-kauteen.

KHL-kiekkoilijan kesä on lyhyt, sillä kausi alkaa jo elokuussa. Omatoimiselle harjoittelulle jää erityisen vähän aikaa, mikäli edeltänyt kevät on venynyt pitkäksi kaukalon puolella. Yksi tällainen pelaaja on Liigan finaaleita HIFK:n paidassa keväällä tahkonnut Teemu Ramstedt, joka pelaa alkavalla kaudella Amur Habarovskissa.

− Uusi tilanne ja tuntuu vähän hassultakin. Isoin juttu tässä on se, että pitää joukkueena aloittaa treenaaminen jo heinäkuun alussa, ja siitä tulee jo kuukauden ero verrattuna siihen, mihin olen aiemmin tottunut, Ramstedt toteaa.

Ramstedtilla on KHL-kokemusta parin vuoden takaa, kun hyökkääjä siirtyi kesken kauden Pietarin SKA:n riveihin. Ennen nykyistä Amur-sopimustakin kyselyitä oli KHL:n suunnalta ollut, ja Ramstedtin sopimus HIFK:n kanssa olisi mahdollistanut seuravaihdon.

− Syystä tai toisesta sopimusta ei syntynyt, mutta ei se ole jäänyt harmittamaan. Sain pelata hyviä vuosia Suomessa ja HIFK:ssa. Tuntuu, että sain homman balanssiin vaikeuksien jälkeen, ja nyt oli helpompi lähteä.

Kiinan rajalla sijaitseva Habarovsk ei ollut Ramstedtille ennakkoon tuttu kaupunki. Heinäkuun harjoituskausi alkoi kuitenkin kahden viikon jaksolla uudessa kotikaupungissa.

− Mukava kaupunki, suunnilleen Helsingin kokoinen, joskin keskusta on pienempi. Halli on myös hieno. Englanninkielen taito on täällä todella heikko, joten esimerkiksi ravintolassa käyminen menee hieman luovimiseksi.

Viime kaudellakin Amurin maalia tilkinneestä Juha Metsolasta on luonnollisesti ollut apua. Metsolan lisäksi joukkueessa pelaa Tapparasta siirtynyt Kristian Kuusela. Muita varsinaisia tuttuja ei joukkueessa ole, joten Ramstedt kyselikin jo Jatkoajan KHL-ennakon perään.

Habarovskin harjoitusleiriltä joukkueen matka jatkui Moskovan kautta Suomeen. Joukkue käy vielä Tšekissä ennen paluutaan kauas itään.

Alkavalle kaudelle lisäväriä tuo sarjaan liittynyt uusi kiinalaisjoukkue, joka pelaa kotiottelunsa Pekingissä. Amur saakin Red Star Kunlunista Vladivostokin lisäksi toisen "paikallisvastustajan". Otteluohjelma on suunniteltu niin, että Amur kohtaa molemmat joukkueet kauden aikana yhteensä neljä kertaa.

− Se vähentää vähän matkustelua ja samalla saadaan enemmän paikallispelin tuntua. Vladivostokia vastaan pelatut kamppailut ovat ilmeisesti kiinnostaneetkin kannattajia vähän enemmän kuin muut matsit. Tuntuuhan se hassulta pelata paikallispeli Pekingissä.

Innokkaana pyöräilijänä tunnettu Ramstedt jätti kulkupelinsä kotiin, sillä tiiviin harjoittelun ja otteluohjelman keskellä ei sille harrastukselle jää aikaa. Myös sääolosuhteet vaihtelevat Habarovskissa kesän helleaalloista talven paukkupakkasiin. Turvautuuko HIFK-kasvatti pitkiin kalsareihin?

− Yritetään selvitä mahdollisimman pitkään ilman, mutta jos joudun käyttämään, niin ei kerrota kenellekään!

» Lähetä palautetta toimitukselle