Radulovin kuumentanut Tomi Mäki: "Vaihdoimme reseptejä"

KHL / Haastattelu
Tomi Mäki vartioi, hämmensi ja kuumensi Aleksandr Radulovia.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Supertähti Aleksandr Radulov ratkaisi kaksi ensimmäistä välieräottelua TsSKA:lle. Helsingin ottelussa Jokerit laittoi Radulovin erityisvartiointiin. Venäläishyökkääjää kuumensi ennen kaikkea Jokereiden nelosketjun laitahyökkääjä Tomi Mäki.

Moskovassa pelatussa KHL:n läntisen konferenssin välieräotteluissa vaihtoetu oli TsSKA:lla. Konferenssin runkosarjan voittanut moskovalaisjoukkue pyrki kotiotteluissaan peluuttamaan ykköskenttäänsä Jokereiden LOKOMO-ketjua vastaan.

Suunnitelma onnistui erinomaisesti, sillä Stéphane Da Costan johtama vitja pimensi Jokereiden pelillisen ykkösnyrkin ja samalla myös ratkaisi kaksi ensimmäistä ottelua. Ketjun laiturit Aleksandr Radulov ja Igor Grigorenko olivat Jokereille ensimmäisissä peleissä liian kova vastus.

- Radulovin kenttä pääsi ensimmäisissä peleissä aivan liian helpolla. He saivat pelata vahvuuksillaan ja heillä oli kaukalossa mukavaa, siihen meidän piti keskittyä, että tänään heillä ei olisi kivaa, keinolla kuin keinolla. Onnistuimme siinä, energialaituri Tomi Mäki hymyili voittopelin jälkeen.

Kolmannessa välieräottelussa Jokerit peluutti paljon Riku Hahlin kentällistä vieraiden ykkösnyrkkiä vastaan. Varsinkin avauserässä Hahlin ketju oli käytännössä jäällä aina samaan aikaan Da Costan hyökkäysvitjan kanssa.

Radulovia hämmensi varsinkin erinomaisen ottelun pelannut Mäki. Radulov puolestaan kuumotti jokeripakkaa jo alkulämmittelyn aikana, joten kaukalossa nähtiin paljon tunnetta. Jokereiden puolustustaktiikka toimi maanantaina hyvin, sillä Radulovin jäätyä pisteittä Jokerit otti elintärkeän 3−2-voiton.

- Emme etukäteen puhuneet, että juuri me pelaisimme heitä vastaan. Totta kai meillä oli tavoite, että aina heidän ollessa kentällä, meillä täytyy olla erityisvartiointi päällä. Siinä olet oikeassa, että meidän kentälle tuli paljon vaihtoja Radulovin kenttää vastaan, se oli hauskaa vääntöä, Mäki jatkoi.

Mäki kuumensi venäläistähteä ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Energinen laitahyökkääjä haki taklauksia ja koputteli Radulovia polvisuojiin aina tilaisuuden tullen. Sananvaihto jatkui myös vaihtoaitiossa, jossa kaksikko kävi paikoin kuumaa sanasotaa.

- Hän on maailmanluokan pelaaja, kaikki tietävät sen. Saimme hyvin pidettyä hänen ketjunsa kurissa tänään. Todella vahva on mies [Radulov], ja samalla erittäin taitava. Häntä vastaan pitää pysyä pelin sisällä, ottaa tilaa ja aika pois. Kaverilla on myös temperamenttinen luonne, sitä pitää horjuttaa.

- Se on minun duuni: hämmentää, kuumentaa, taklata ja puolustaa. Sain horjutettua häntä, sen näki siitä, että suu kävi koko ajan. Vaihtoaitioissa vaihdoimme keskenämme reseptejä, kielenä oli suomi-venäjä, hyvin näytti toimivan, sillä ukko kuumeni, Mäki myhäili.

» Lähetä palautetta toimitukselle