Radiotoimittaja oli Sandellin taikakalu ystävänpäivän kulussa − "Olen tehnyt kovan työn sen eteen"

LIIGA / Haastattelu
Sandell teki henkilökohtaisen piste-ennätyksensä.
Kuva © Saana Hakala
Ilves pelasi hieman tapojensa vastaisesti ehjän ottelun HIFK:ta vastaan ja sai palkinnoksi elintärkeät pisteet taistelussa pudotuspelipaikasta. Kokenut hyökkääjä Sami Sandell puntaroi Ilveksen tulevaisuutta ja omaa ensi kauden seuraansa. Myös alkava miesten olympiajääkiekkoturnaus herättää kohta 31 vuotta täyttävän keskushyökkääjän mielenkiinnon − pelien ajankohta saattaa vain aiheuttaa hankaluuksia.

Ilves nappasi 2−1-voiton HIFK:sta keskiviikon ainoassa Liiga-kamppailussa. Tupsukorvat onnistuivat pelaamaan ehjän ottelun, ja joukkueen tehomies Sami Sandell löysikin pelistä paljon hyvää. Pienen ennakkotuntuman tulevasta hän oli saanut pelipäivän aamuna.

− Aamulla sanoin radioon, että tarvitsisimme ehjän 60-minuuttisen. Emme havitelleet mitään maali-iloittelua, eikä tässä ollut kauheasti paikkojakaan − toisaalta niitä ei ollut kaverillakaan. Riku Helenius pelasi aivan loistavan pelin jälleen kerran. Oma pelini oli samanlaista kuin muillakin, avasi Sandell fiiliksiään tärkeän HIFK-voiton jälkeen.

Sandell nakutti ottelussa tehot 1+1 ja merkkautti näin kauden kokonaislukemakseen 42 pistettä. Tämä tarkoitti uuden yhden kauden henkilökohtaisen piste-ennätyksen täyttymistä. Tieto merkkipaalusta tuli hyökkääjän omien sanojen mukaan tutulta taholta.

− Taas kerran, radiokaveri kertoi tästä. Tietysti historia huomioon ottaen tämä tuntuu ihan hyvältä. Olen tehnyt kovan työn sen eteen, että ylipäänsä pääsin takaisin pelaamaan. Toisaalta tällä saamallani vastuulla tehoja pitääkin tulla, Ilveksessä tiuhaan erikoistilanteita pelaava Sandell muotoili.

Sandell on kehittynyt pelaajana iän myötä. Hän pelasi Ruotsissa Allsvenskanissa ja SHL:ssä 2010-luvun alussa. Palattuaan kotimaahan hän sai omien sanojensa mukaan itsensä uudelle tasolle.

− Pelini lähti toden teolla kulkemaan viisi kautta sitten, kun tulin takaisin Ilvekseen. Minulla oli Ruotsissa hyviä vuosia, ja siellä löysin enemmän omaa tapaa pelata. Aloittaessani Ilveksessä vuonna 2006 olin vielä ihan poikanen.

Pori juoksee karkuun − ehjät esitykset aseena pudotuspelitaistelun loppunäytökseen

Ässät on Ilvestä edellä seitsemän pistettä sarjataulukossa. Porilaiset pitävät hallussaan viimeistä pudotuspelipaikkaa, mutta Ilveksen kopissa usko nousuun on vahva. Runkosarjaa on joukkueiden osalta jäljellä kuusi ottelua.

− Meillä on vielä teoreettinen pudotuspelimahdollisuus, joten pakkohan se on pitää tunnelma positiivisena. Tällaisia ehjiä pelejä täytyy pelata, ja katsoa runkosarjan lopussa, että missä olemme.

Vaikka Ilves ei ole viime vuosina saavuttanut aivan kaikkein kirkkainta menestystä, Sandell uskoo tällä hetkellä kovaa tulosta tekevien nuorten nostavan tupsukorvat maineeseen. Kokenut hyökkääjä on toistaiseksi ilman sopimusta tulevaksi kaudeksi eikä tiedä, minne matkansa suuntaa.

− Ne ajat tulevat vielä. Meillä on tässä joukkueessa niin paljon lahjakkaita, nuoria jätkiä. Ei kai heitä muuallekaan viedä. Omasta pelipaikastani en tiedä vielä mitään. Voin rehellisesti sanoa, etten ole mitään kirjoittanut minnekään, Sandell heitti viitaten sopimustilanteeseensa ensi kautta koskien.

− Ilveksessä jatkaminen on toki yksi vaihtoehto. Kaikenlaisia huhujahan tietysti aina liikkuu. Täytän kahden viikon päästä 31 vuotta, joten tutkin myös hieman mahdollisuuksia pelata vielä jossain ulkomailla.

Miesten jääkiekkomaajoukkue aloittaa urakkansa Etelä-Koreassa pelattavissa olympialaisissa ensi yönä. Sandell aikoo seurata kisoja, mikäli aikataulut sen sallivat. Kisoissa pelaa hänelle muutama erittäin tuttu pelaaja.

− En minä nyt yöllä ainakaan ajatellut katsoa. Olen sen verran huono nukkumaan pelien jälkeen, että olen ehkä vasta muutaman tunnin nukkunut ennen ensi yön peliä. Kisat totta kai kiinnostavat, sillä joukkueessa on omasta ikäluokastani tuttuja pelaajia. Esimerkiksi Marko Anttila ja Jukka Peltola täältä Tampereen suunnalta.

Suomi aloittaa olympiaurakkansa keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello viisi Suomen aikaa. Ilves pelaa seuraavan kerran lauantaina, kun se matkaa Kouvolaan KooKoon vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle