Raatajan vaikea alku

LIIGA / Haastattelu
Oulun Kärppien kanssa viime keväänä peräti viiden vuoden sopimuksen tehnyt Juha-Pekka Haataja ei ole yltänyt muun kärppäjoukkueen tapaan vielä parhaaseensa. Haataja kuitenkin näkee tulevaisuuden valoisana.

Kärpät julkisti huhtikuussa kaksi todella merkittävää pelaajasopimusta. Iiro Tarkki arvattiin jo sopimuksen allekirjoitushetkellä tyhjäksi arvaksi, mutta kotiin palaavasta Juha-Pekka Haatajasta oltiin aidosti innoissaan. Olihan HIFK-fanien keskuudessa raatajaksi ristitty hyökkääjä voittanut juuri pudotuspelien pistepörssin mestaruuden voittaneen HIFK:n riveissä.

Päätös palata Ouluun oli 29-vuotiaalle laitahyökkääjälle helppo.

– Ei sitä kauan tarvinnut miettiä. Kysyntä ja tarjonta kohtasivat, ja perheen yhteinen toive oli muuttaa takaisin Ouluun, Haataja totesi Ilves-ottelun jälkeen.

Alkukausi ei kuitenkaan ole mennyt aivan suunitelmien mukaan. Maalisarake näyttää edelleen pyöreää nollaa ja tehosaldo on neljä pykälää pakkasella.

– Nyt ei ole vain uponnut. Keväällä onnistumisia on yleensä tullut enemmän, mutta kyllä tässä nytkin yritetään maaleja tehdä ihan tosissaan.


Juha-Pekka Haatajan paluu kotiin ei ole ollut ruusuilla tanssimmista.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Haataja hankittiin Kärppiin joukkueen ykköspyssyksi. Mollivoittoisesta alkukaudesta huolimatta, hän ei koe paineiden olevan Oulussa suuremmat kuin muualla.

– Suurimmat paineet koin Helsingissä, jonne menin profiilihankintana isoon rooliin. Siellä sai pelata sellaisten pelimiesten kanssa kuin Mikael Granlund ja Ville Peltonen, joita media seurasi todella suurella mielenkiinnolla.

Syksyn mittaan vammoista kärsinyt Haataja on nyt terve ja saanut harjoitella viime viikot täysipainoisesti. Haataja kärsi alavartalovammasta, joka oli sen verran kivulias, ettei pelaaminen onnistunut edes puudutettuna.

– Vamma on nyt voitettu ja olen saanut harjoitella hyvin. Maajoukkuetauon aikana meillä oli onnistunut viikko kaikinpuolin, ja tänään oli pelissä virkeä olo.

Syksyn aikana Hannu Aravirta on kokeillut Haatajaa niin vanhan tutkaparin Pekka Saarenheimon kuin Jari Viuhkolankin rinnalla. Tutkaparia ei ole kuitenkaan vielä löytynyt.

Haataja näkee Kärppien suurimmaksi ongelmaksi suoraviivaisuuden puutteen ja huolimattoman kiekollisen pelin.

– Meiltä puuttuu sellainen tietynlainen suoraviivaisuus, jolla pelejä voitetaan. Peli on mennyt hieman liikaa näpertelyksi, ja menetämme kiekkoja aivan liikaa. Kaiken kaikkiaan meillä on vähän liikaa sellaista huolimatonta kiekollista peliä.

Loppukauden suhteen Haataja on kuitenkin luottavainen. Kärpillä on edessä tärkeä kymmenen ottelun jakso ennen joulua. Haataja uskoo maalihanojen vihdoin aukeavan.

– Tuollainen yritys mikä tänäänkin oli palkitsee jatkossa varmasti, Haataja totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle