Raannan torjunnat eivät pelastaneet Lukkoa

LIIGA / Haastattelu
Uransa ensimmäisen pudotuspelin pelannut maalivahti Antti Raanta joutui tyytymään tappioon, vaikka Lukko taisteli voitosta tasapäin vierailija KalPan kanssa.

Raumalaisyntyinen maalivahti Antti Raanta, 21, joutui kovan paikan eteen, kun kauden pudotuspelisarja KalPaa vastaan käynnistyi Raumalla. Joukkueen ykkösmaalivahti Mika Noronen oli vielä pelikiellossa ja Raanta tiesi pelivuorostaan jo pari viikkoa sitten.

– Kyllähän se aika lähellä oli, ettei homma mennyt latauksen puolesta kokonaan yli. Olisi ehkä parempi, että tietää pelaavansa vasta peliä edeltävänä päivänä, mietti hyvin torjunnut Raanta.

– Toisen erän alussa oli jännitys huipussaan, kun sitä alkoi jo miettimään nollapeliä ja kaikkea sellaista turhaa. Sitten kun kiekko meni ekan kerran selän taakse, niin jännityskin laukesi siinä samalla. Nyt on jo paljon helpompi mennä tolppien väliin, mikäli kutsu käy.

– Ensimmäisessä maalissa varmaan hieman ylitorjuin lähtemällä liian aikaisin liikkeelle. Toisessa maalissa hukkasin kiekon maalin kulmalle ja sitten olikin jo myöhäistä. Kolmas maali tuli aivan maalin edestä, eikä siinä jätetty mulle mahdollisuuksia, kertasi veskari selkänsä taakse menneitä kiekkoja.


Antti Raannan hyvät otteet eivät riittäneet voittoon asti.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Peli oli enemmän kotijoukkueen hallintaa, ja tämän oli Raantakin pannut merkille.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvää pelaamista, mutta ne maalit jäivät tekemättä. Toisessa erässä KalPa pääsi painamaan peliä meidän päätyyn jäähyjen takia. Kolmas erä oli taas meidän, mutta kiri jäi hieman kesken.

– Joukkueen esitys oli kuitenkin hyvä, eikä tässä mitään päätä pensaaseen paineta, vaan huomenna mennään Kuopiosta hakemaan kotietu takaisin.

Hätäisimmät katsojat löytävät nyt jo yhtäläisyyksiä Lukon viime kevään pudotuspelisarjaan, mutta Raannan mukaan näin ei ole.

– Viime vuoden huhtikuussa kun joukkue kokoontui yhteen, niin se asia puhuttiin selväksi. Sen jälkeen siitä ei ole puhuttu, eikä puhuta. Meillä on kaikki mahdollisuudet mennä jatkoon tästä sarjasta, uskoo Raanta.

» Lähetä palautetta toimitukselle