Pyörälä tehokkain suomalaispelaaja - "Enemmän pisteitä kuin tällä kaudella yhteensä Sveitsissä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mika Pyörälä pelasi urhautuvaisesti joukkueen eteen ottelun lopussa.
Kuva © Saana Hakala
SC Bernin kova kilpailutilanne on verottanut Mika Pyörälän peliaikaa seurajoukkueessa. Maajoukkueessa hän esiintyi edukseen Suomen EHT-turnauksessa.

Hieman yllättäen suomalaispelaajien pistepörssin kärkeen Suomen EHT-turnauksessa ponnahti Mika Pyörälä, joka ei pisteillä ole mässäillyt seurajoukkueessaan SC Bernissä tällä kaudella. 

− Vanhoilla päivillä ensimmäinen kerta sekin, Pyörälä totesi pistepörssivoitostaan pelin jälkeen.

Toki Liigassa ja SHL:ssä Pyörälä on tehnyt kovia määriä tehopisteitä, joten ei tehoilu ole mikään jättiyllätys. 

Kahdessa pelissä Suomen EHT:lla Pyörälä nakutti neljä syöttöpistettä. Torstain Venäjä-ottelun hän seurasi katsomosta.

− Enemmän pisteitä kuin tällä kaudella yhteensä Sveitsissä. Samanlaista peliä pelasin kuin seurajoukkueessa, mutta kaverit laittoi hyvällä prosentilla sisään, hän kehuu.

Lisäksi Pyörälä teki näkyvästi Kanada-ottelun lopussa tärkeää työtä johdon säilyttämiseksi. Laukauksen blokkaus veti häneltä ilmat pihalle hetkeksi. Viimeiselle minuutille hän kuitenkin palasi jälleen kaukaloon.

Pyörälä vaikutti tyytyväiseltä omaan suoritukseen kahdessa ottelussa. Siihen, paraniko hänen mahdollisuutensa olympiajoukkueeseen turnauksen myötä, hän ei ottanut kantaa.

− Pelit meni ihan hyvin ja pystyin tuomaan omia vahvuuksia joukkueeseen.

Pyörälä tiesi, mihin meni

Sveitsissä SC Bernissä suomalaishyökkääjä on pelannut tällä kaudella kymmenen ottelua, joissa on syntynyt kaksi maalia. Kilpailu Bernissä on kovaa, sillä neljän pelaajan ulkomaalaiskiintiön vuoksi kaikki viisi joukkueen ulkomaalaispelaajaa eivät mahdu samaan aikaan kokoonpanoon.

− Noin puolet peleistä olen pelannut. Tiesin jo sinne mennessä, että tulee olemaan viisi ulkomaalaista ja neljä saa pelata. Kaikki ulkomaalaiset, jotka ovat joukkueessa, ovat todennäköisesti maidensa olympiajoukkueissa. Siellä on kova kilpailu. Pelit ovat menneet ok, mutta on ollut tehottomuutta, Pyörälä harmittelee.

Bernissä pelaavat muun muassa Mark Arcobello ja Mason Raymond, joilla on kokemusta NHL:stä usealta kaudelta. Pyörälä on itse pelannut NHL:ssä 36 ottelua.

− Olin henkisesti valmistautunut. Aina, kun pääsee pelaamaan, pystyy vetämään ihan täysiä. On virtaa ja tuoreet jalat.

Leijonien räväkkä pelitapa on kiinnittänyt Pyörälän huomion. Vertailu käy Sveitsiin, jossa hänen mukaansa pelataan aggressiivista jääkiekkoa.

− Minun mielestäni peli täällä on mennyt siihen suuntaan, mitä pelataan Sveitsissä. Vähän on repivämpää peliä ja aggressiivissempaa karvausta kuten Sveitsissä, Pyörälä analysoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle