TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Puolustuksen nuorimmalta hyvä peli

LIIGA / Haastattelu
Bluesin joukkueessa kaksi pelaajaa pelasi uransa ensimmäisen pudotuspeliottelun miesten tasolla. Näistä suurempaa huomiota kauden aikana on saanut toisen polven liigakiekkoilija Juuso Ikonen. Vastaavasti Bluesin puolustuksessa Joonas Valkonen on valloittanut paikan kokoonpanossa kypsillä otteillaan.

Pudotuspeleihin lähdettäessä Bluesilla on käytössä seitsemän tervettä puolustajaa. Vielä ennen joulua olisi voinut ajatella Joonas Valkosen olevan se pelaaja, joka olisi tällaisessa tilanteessa sivussa. Sen sijaan vilttikomennuksen on saanut Harri Ilvonen.

– Ihan hyvältä pelaaminen liigassa on tuntunut. Pikkuhiljaa olen sopeutunut hommaan, Valkonen näkee.

Itse pudotuspeliavaus sujui puolustajalta hyvin, kuten aina voi päätellä siitä, että oma joukkue ei päästä yhtään osumaa. Valkonen oli myös kentällä Bluesin tehdessä voitto-osumansa.

– Maalivahti pelasi hyvin, mutta kyllä se edellyttää aina sitä, että jaksetaan puolustaa joukkueena. Näissä peleissä ei haluta ylipelata.


Valkonen oli ensimmäisten joukossa juhlimassa voitto-osumaa.
Jussi Kivimäki

Itse pelistä Valkosella oli samanlainen näkemys kuin monella muullakin.

– Vastustaja on hyvä, peli on tiukkaa. Täytyy tehdä töitä, sitä kautta se voitto sieltä tulee. Kärsivällisyyttä täytyy olla mukana.

Bluesin peli parani pitkälti ottelua kohti. Erityisesti kolmas erä oli espoolaisten hallintaa.

– Joka ottelussa tulee aina vaikeampia hetkiä.

Niitä todella oli hetkeä ennen Bluesin voittomaalia, sillä Oskari Korpikari istui kaksiminuuttisen ja sen aikana Perttu Lindgren kilautti tolppaa. Vain kymmenen sekuntia Korpikarin jäähyn päätyttyä Tommi Huhtala onnistui tekemään voittomaalin.

Pudotuspelien aikana syntyy usein taistelupareja. Valkonen ei kuitenkaan niihin keskittynyt.

– Ei niitä ehdi miettiä.

Villi kortti -kierroksella tahti on totuttuun tapaan kova, ja ottelut jatkuvat heti sunnuntaina.

– Ei auta muuta kuin mennä peli kerrallaan.

Viime vuonnakin espoolaisten urakka alkoi jatkoaikavoitolla, silloin vastustajana oli Kärpät. Onko sama mahdollista myös nyt?

– Toivotaan. Täytyy uskoa vain omaan tekemiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle