Puolen tunnin Koistinen: "Ei ole yksilöitä, jotka pystyy yksin ratkomaan pelejä"

LIIGA / Haastattelu
Isot minuutit ja pelaaminen maittoivat Koistiselle, tappio ei.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksen peli oli pahemman kerran kuralla JYPiä vastaan. Virkaatekevä kapteeni Ville Koistinen pyyhälsi kaukalossa taas reilut 25 minuuttia ja oli vaisun joukkueen vähiten huono.

Tamperelaisjoukkue ei ensimmäisen erän suonenvetokymppiä lukuun ottamatta saanut mitään aikaan. JYP vei tikkarin kissanpentujen suusta.

Martti Järventie toipuu loukkaantumisesta, joten Ilveksen C-kirjainta kantaa Ville Koistinen. Puolustaja näki surkean illan takana monta tekijää.

– Tämä oli tämmöinen peli, mitä ei edes muista kahden viikon päästä. Vähän lässähtänyt oli koko paketti.

– Kokoonpano on vaihtunut, on tullut pari uutta jätkää ja sen kautta voi olla, että mennään vähän väärillä raiteilla, Koistinen perkasi.

Ilveksellä reistasi erityisesti kiekollinen pelaaminen. Jo lähtiessään surkeat syötöt osuivat miehille, jotka seilasivat selkä maalia kohti tai pönöttivät tolpillaan. Koistinen ei tyrmännyt ajatusta siitä, että pelitauon harjoituskuviot olisivat olleet sekoittamassa.

– Voi siinä olla sitäkin.

Ne maalipaikat, joita joukkue sai väkisin luotua, päättyivät joko jahkailuun tai huonoihin vetoihin. Ylivoima-aikaa tuli, mutta se ei konkretisoitunut. Jokavuotinen ongelma alkaa taas nostaa päätään, sillä Ilves on jäänyt kahdessa pelissä peräjälkeen maaleitta.

– Me liikutaan suhteellisen hyvin, mutta ei meille ihan älyttömästi mitään kaksi-ykkösiä ja sellaisia tule. Ne vähät maalit on aikamoisen työn takana. Mistä sitten johtuu. Maalintekopeli, puolustaja mietti.

– Kyllä ne maalit sieltä tulee tälläkin pelitavalla. Koko ajan maalille päin yritetään. Ei me koiteta kulmiin päästä pyörimään.

Nolla maalia tarkoittaa, että kiekkoa ei saada sisään maalin edestäkään.

– Puuttuuko meiltä se terävin kärki sitten, sellainen laadukas, kova maalintekovoima. Me ollaan työtä tekevä joukkue, meidän on pystyttävä laajalla rintamalla suorittamaan. Ei ole yksilöitä, jotka pystyy yksin ratkomaan pelejä, Koistinen sanoi.

– Porukka on tietenkin suhteellisen kokematon ja nuori, niin näitä pelejä nyt tulee välillä. Siitä ei pääse yhtään mihinkään. Ei kyllä tietenkään liikaa voi tulla.

Koistinen itse astelee Hakametsässä melkoisen suurilla kalosseilla. Pakki on kentällä 25-30 minuuttia joka pelissä ja kuuluu joukkueen tasaisimpaan osastoon. Jos ihmiskehon fyysiset ominaisuudet antaisivat myöten, päävalmentaja Raimo Helminen ei päästäisi 30-vuotiasta Koistista vaihtoon ollenkaan.

– Vastuuta tulee ja kyllä mä tykkään pelata. Tänään tokassa erässä taisi olla parin minuutin pätkä kentällä, kun pyörittiin omissa. Tuntuu jaloissa, mutta en siitä valita.

Koistisella on takana vammojen ja KHL-soutamisen rikkomia kausia. Tästä sesongista näyttäisi tulevan ensimmäinen kokonainen pitkään aikaan, ja se tuntuu pitävän ajatukset tappiohuolien sijaan olennaisessa.

– Jääkiekko maistuu hyvälle ja vielä, jos saataisiin voittoja kaivettua enemmän. Tuntuu taas mukavalle ja paikat on terveenä. Kyllä sitä nauttii, Koistinen jutteli.