Punkalaitumelta virtaa Välimaalle

LIIGA / Haastattelu
Tommi Välimaa on viime aikoina ollut useasti otsikoissa.
Kuva © Jarno Hietanen
Lähes kaksimetrinen Tommi Välimaa on kokenut pelillisen uudestisyntymisen Tuomas Tuokkolan alaisuudessa vastuuta on tullut ylivoimaa myöten. Tiistaina mies iski TPS:n verkkoon tasoitusosuman.

Kolmatta kauttaan SM-liigassa pelaava 29-vuotias hyökkääjä Tommi Välimaa on noussut viime peleissä otsikoihin tavallista useammin. Viimeiseen kuuteen peliin Välimaa on saanut tilastoihin kolme maalia sekä ulosajoon johtaneen taklauksen.

Tämän illan TPS-ottelussa Välimaa iski maalin edestä 3-3-tasoitusosuman. Mies jakoi lisäksi monta kovaa taklausta ja uurasti myös alivoimalla.

- Kyllä tässä alkaa oma peli pikkuhiljaa löytyä. Oma peli on tupannut paranemaan koko ajan, samoin kuin joukkueenkin peli. Tämä peli nyt ei kauheasti kerro, TPS:llä ei ollut ottelussa mitään panosta kuitenkaan. Mutta tuohan voitto aina lisää itseluottamusta karsintoja ajatellen, Välimaa totesi.

Ulosajoonsa johtanutta taklausta lauantain HPK-kamppailussa Välimaa ei halunnut kommentoida, mutta yleisesti tiukentuneesta tuomarilinjasta miehellä oli mielipide.

- Ei sitä tietenkään pitäisi miettiä, mutta kyllähän sitä vähän alkaa takaraivossa olla sellainen pieni tunne. Kyllä sitä täytyy vähän katsoa, että miten sinne tilanteisiin menee. Pelaajat kuitenkin keskittyvät pelaamiseen, eikä näitä tuomarijuttuja saisi liikaa miettiä, Välimaa pohti.

Alkukaudesta nelosketjun roolissa pienillä minuuteilla pelannut Välimaa on Tuomas Tuokkolan tulon myötä noussut selvästi joukkueen hierarkiassa ja on pelannut jatkuvasti kärkiketjujen minuutteja.

- Peliaikaa on tullut lisää ja sitä kautta tietenkin itseluottamuskin on parantunut. Sitä kautta saa sitten lisää tilanteita ja sattunut nyt osumaan kohdilleen, Välimaa kertoi.

Peräti 196-senttisen Välimaan iskettyä ottelun kolmannen maalinsa, katsomossa vedettiin esiin suuri Go Välly Go! -lakana miehen kuvalla varustettuna. Lakana ei tullut Välimaalle kuitenkaan yllätyksenä.

- Olin vähän saanut vihiä siitä etukäteen. Siellä oli kuulemma Punkalaitumen koulu siellä päädyssä sen lakanan kanssa.

Jatkosta Ilveksessä ei Välimaan mukaan ole kuitenkaan käyty keskusteluja.

- Ei olla mitään puhuttu vielä. Tässä yritetään nyt keskittyä tähän loppukauteen. Katsotaan sitten sen jälkeen, jos keksitään jotain, Välimaa virnistää.

» Lähetä palautetta toimitukselle