Puistola: "Kiva tulla pitkän ajan jälkeen kotiin"

LIIGA / Haastattelu
Maailmanmestaripuolustaja Pasi Puistola kantoi Tappara-paitaa edellisen kerran kaudella 2005-06.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Ilves-kasvatti, mutta viisi kautta vuosituhannen vaihteen jälkeen Tapparassa pelannut Pasi Puistola palaa neljäksi vuodeksi kirvesrintojen takalinjoille.

- Hyvillä mielillä palaan Tappara-paitaan. On kiva tulla pitkän ajan jälkeen takaisin kotiin, Puistola pohti.

Puistolan paluusta Tapparaan on liikkunut huhuja jo useamman vuoden ajan. Viiden Elitserien- ja kahden KHL-kauden jälkeen paluu oli lopulta realismia.

- Kyllä sitä on viimeinen pari vuotta ollut mietinnän alla, että koska se olisi ajankohtaista. Nyt se sitten oli paras vaihtoehto. Päätös tuli lopulta tehtyä aika nopeasti, Puistola kertoi.

Tamperelaisseurat ovat parin viimeisen kauden aikana solmineet puolustajien kanssa pitkiä sopimuksia. Puistolankin nelivuotinen sopimus on SM-liigan mittapuulla melko pitkä.

- Ei se pitkä sopimus mikään itseisarvo ollut. Yhdessä seuran kanssa neuvoteltiin ja tähän lopulta päädyttiin. Onpahan siinä sopimusta nyt sitten. Tiedän, mitä itse saan, ja seura tietää, mitä he minulta saavat.

Puistola ei suostu valottamaan, sisältääkö sopimus mahdollista ulkomaallesiirtopykälää.

- Katsotaan nyt. Tässä mennään päivä ja vuosi kerrallaan, ei sitä ikinä tiedä mitä tapahtuu, Puistola pohti.

Tappara meni päättyneellä kaudella aina loppuotteluihin saakka, mutta mestaruus jäi lopulta kahden voiton päähän. Puistola seurasi tulevan seuransa otteita tarkasti.

- Kävin useamman ottelun katsomassa ja seurasin otteita muutenkin. Hyvältähän sen näytti, mutta ihan loppuun asti ei riittänyt.

Tavoitteet ensi vuodella ovat luonnollisesti korkealla.

- Tottakai sitä mestaruutta tavoitellaan. Runko pysyy viime vuodesta kasassa ja muutama hyvä vahvistuskin siihen saatiin. Eiköhän tällä joukkueella ole mahdollista se kirkkain paikka sieltä saada.

Puistolan edellisestä Tappara-kaudesta on seitsemän vuotta aikaa. Joukkue on muuttunut siitä vuodesta aika paljon.

- Viisi-kuusi pelaajaa tässä taitaa olla, joiden kanssa aiemmin olen pelannut. Hirveästi ei ole näistä uusista kavereista tietoa, mutta hyviltä jätkiltä he vaikuttavat, Puistola mietti.

» Lähetä palautetta toimitukselle