Poukkulalta eroottinen esityö avausmaaliin: "Näin pulunsilmällä Nenosen"

LIIGA / Haastattelu
Markus Poukkula raatoi, taklasi ja syötti upean maalin.
Kuva © KRISTIAN SALMINEN - KRISTIAN.SALMINEN@JATKOAIKA.COM
Jyväskylän keskiviikkoillassa ei nähty samanlaisia maalikarkeloita kuin kolmessa edellisessä välieräpelissä. JYP voitti ottelun tiukan ja tasaisen väännön jälkeen jatkoajalla 2-1. Ottelun avausmaalin syöttäjä Markus Poukkula oli ottelunkin jälkeen vielä keskittyneen oloinen.

Muiden JYP-pelaajien marssiessa pukukoppikäytävällä ja ilakoidessa voitosta, oli Markus Poukkula edelleen taiston tauottua keskittyneen oloinen. Pelaajasta huokui, että sarja on vasta 2−2-tilanteessa, eikä mitään ole vielä lopulta voitettu.

Vaikka JYP kärsi edellisessä ottelussa rökäletappion, ei se Poukkulaa tänään enää vaivannut.

− Ei edellisen ottelun tulos vaikuttanut mitenkään tämän ottelun valmistautumiseen, JYP-hyökkääjä totesi.

JYP siirtyi avauserän lopulla 1−0-johtoon juuri Poukkulan loistavan esityön jälkeen. Hyökkääjä riisti kiekon hyökkäyssinisellä ja harhautteli tiensä maalintekosektorille, kunnes syötti Markus Nenoselle tekopaikan aivan tyhjään maalin.

− Näin siinä kolme kärppäpelaajaa linjassa ja pääsin välistä ja näin "pulunsilmällä" Nenosen, pakkohan se oli syöttää, nauroi Poukkula.

Neljäs välierä oli edellisiin verrattuna perinteisempää pudotuspelikiekkoa. Edellisessä kolmessa välierässä tehtiin 29 maalia, tänään jäätiin kolmeen. Poukkulan mukaan se oli odotettavissakin.

− En minä uskonutkaan, että ottelut voivat jatkua sellaisina missä tehdään kymmenen maalia, pohti JYP-laituri.

JYP lisäsi varsinkin kolmannessa erässä taklauspeliä, mutta ylilyönneiltä ja tyhmiltä jäähyiltä hurrikaanilauma välttyi tässä ottelussa. Alivoimapeliä oli kuitenkin kolmen kaksiminuuttisen verran. Poukkula raatoi totutusti alivoimallakin.

− Hävittiin useita aloituksia alivoimalla ja jouduttiin sitten pyöritykseen. Emme myöskään saaneet tarpeeksi hyviä purkukiekkoja aikaiseksi.

− Alivoimallakin on vain pakko mennä lopulta vaistoilla.

Tiiviin ottelutahdin ja alivoimalla raatamisen työmyyrä kuittasin lyhyesti ja ytimekkäästi.

− Pakko se vain on jaksaa, totesi keskittyneen oloinen Poukkula.