Poikkeuksellisen hyväntuulinen Kovaltšuk: "Meillä on areenan parhaat paikat"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kovaltšuk teki avausmaalin vilkaisematta maaliin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Venäjän kapteeni Ilja Kovaltšukin mukaan Venäjä on kehittymässä oikeaan suuntaan, ja erityisesti NHL-pelaajien piristyminen ilahduttaa kapteenia. Tulikuuman SKA-kolmikon ihailu sai Kovaltšukin hymyilemään.

Venäjä jyräsi lauantain päiväottelussa Valko-Venäjän tylysti maalein 7-0. Kapteeni Ilja Kovaltšuk itse teki tärkeän avausmaalin huikealla yksilösuorituksella.

− Maalivahti (Sergei) Bobrovski oli tänään erinomainen. Erityisesti rangaistuslaukauksen torjuminen avauserässä oli ratkaiseva hetki. Tilanne olisi ilman sitä ollut tasan 1-1, ja ottelu täysin erilainen, Kovaltšuk kehui.

Kovaltšukin mukaan Venäjän tähtisikermä alkaa löytää uomiaan, kun tulikuuman ja turnauksen pistepörssin kärjen valloittaneen Pietarin SKA -kolmikon (Artemi Panarin-Vadim Shiptšjov-Jevgeni Dadonov) lisäksi myös esimerkiksi Jevgeni Malkin ja Vladimir Tarasenko ovat löytämässä tehojaan.

− SKA-pelaajat ovat olleet kuumia koko kauden, sitä on hauska katsoa. Meillä on areenan parhaat paikat vaihtopenkillä, Kovaltšuk kertoi hymyillen.

− Mutta on tärkeää, että saamme tehoja koko neljän kentän leveydeltä, kun myös NHL-pelaajamme ovat toipuneet aikaerosta ja alkavat tuottaa tehoja.

Onko tällaisen tähtisikermän johtaminen kapteenille helppoa?

− Ei ole, emme ole pelanneet niin hyvin kuin voisimme. Kauden tärkeimmät pelit ovat vielä edessä, Kovaltšuk kertoi maltillisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle