TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Poika miesten pelissä

CHL, LIIGA / Haastattelu
Jesse Puljujärvi näytti perjantai-iltana osaamistaan oululaisyleisölle.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärppien 16-vuotias superlupaus Jesse Puljujärvi pelasi vasta toisen ottelunsa miesten peleissä, kun Kärppiä vastaan luisteli saksalainen Kölner Haie oululaisten CHL-liigan kotiavauksessa.

Nuoruus ja kokemattomuus eivät haitanneet Jesse Puljujärveä, sillä hän pystyi pelaamaan ennakkoluulottomasti ollen yksi joukkueensa näkyvimmistä hahmoista. Ristikko päässä pelannut Puljujärvi huipensi iltansa voittomaalikilpailussa komeaan maaliin.

– Se on minun bravuuri. Sitä on pari kertaa käytetty ja nytkin se toimi, Puljujärvi kertasi komeaa rystynostoaan.

Kärppien kakkosketjussa Ivan Humlin ja Joonas Komulaisen kanssa hyökännyt Puljujärvi sai hyvin vastuuta läpi ottelun. Muutamia välähdyksiä nähtiin peruspelaamisen lisäksi.

– Kyllähän tässä vähän jännitti ennen peliä, mutta nyt on hyvä fiilis voitosta. Yhteistyö Ivanin ja Joonaksen kanssakin toimi pelissä paremmin kuin harjoituksissa.

Vasta 16-vuotias Puljujärvi pärjäsi ikäisekseen myös fyysisesti yllättävän hyvin saksalaisten kanssa painiessaan. Kookkaana pelaajana laitahyökkääjä ei ole nuoresta iästään huolimatta kaukalon hintelin kaveri.

– Omasta mielestäni pärjäsin fyysisestikin aika hyvin, vaikka se on yksi osa-alue edelleen missä on eniten parannettavaa.

Myös kärppäluotsi Lauri Marjamäki oli tyytyväinen Puljujärven esitykseen.

– Hän pelasi ennakkoluulottoman pelin omilla vahvuuksillaan. Yritti ja oli rohkea. Pari kertaa pääsi maalipaikoillekin, Marjamäki kehaisi.

Tavoitteena mahdollisimman monta liigapeliä

Torniosta lähtöisin oleva Puljujärvi debytoi elokuussa myös alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Debyytti oli menestyksekäs ja jatkoa on todennäköisesti tulossa.

– Sinnekin lähdin vähän jännittäen, että pärjääkö siellä. Meidän kentällinen sai kuitenkin onnistumisia ja tehojakin tehtyä, joten kyllä siitäkin reissusta hyvä itseluottamus jäi, Puljujärvi jutteli.

Pistetavoitteita tai paljon muitakaan tavoitteita Puljujärvi ei halua itselleen asettaa. Ainoa tavoite on pelata mahdollisimman monta liigaottelua.

Marjamäellä on askelmerkit kuitenkin valmiiksi mietittynä Puljujärvenkin kohdalle. Tärkein asia on tasapaino pelien ja harjoittelun välillä.

– Nuorten pelaajien pitää löytää harjoitusjaksoja, niiden pitää käydä vielä tuhansia kertoja kyykyssä ja niin edelleen. Sitten niiden pitää pelata. Siitä meidän täytyy pitää huoli, että he saavat tarpeeksi pelejä.

Yhden asian Marjamäki nostaa Puljujärvestä esiin ja se käy hyvin selville myös haastattelun aikana: Puljujärvi hymyilee aina.

Mikäpä on hymyillessä, kun tulevaisuus kaukalossa vaikuttaa ruusuiselta.

» Lähetä palautetta toimitukselle