Pohjois-Korean kannattajaryhmä hämmensi: "En oikein tiedä, keitä punanuttuiset kannustivat"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Punaisiin asuihin pukeutuneet, nuorista naisista koostuneet Pohjois-Korean kannattajajoukot pitivät tunnelmaa yllä Korean ja Sveitsin välisessä ottelussa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Korea hävisi 8–0, mutta se ei haitannut Pohjois-Koreasta saapuneita punanuttuisia kannattajia. Sveitsin hyökkääjä Phoebe Stänz arvuutteli, kumpaako joukkuetta he kannustivat.

Korean ja Sveitsin välisessä naisten alkusarjan ottelussa mielenkiinto kohdistui lähinnä kaikkeen muuhun kuin kenttätapahtumiin. Koreoiden yhteisjoukkueessa pelasi neljä pelaajaa Pohjois-Koreasta ja loput olivat Etelä-Koreasta. Katsomossa tunnelmaa pitivät yllä Pohjois-Koreasta saapuneet kannattajajoukot hoilasivat, jotka laulujaan koko pelin, ja oli katsomossa myös Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin sisko.

Pelattiin Kwandong Hockey Centerissä toki myös jääkiekkoa. Itse ottelussa Sveitsi jyräsi kotiyleisön harmiksi Korean tylysti 8-0. Korea laukoi maalia kohti saman verran kuin Sveitsi latoi maaleja. Tasoero oli huima, vaikka Sveitsi ei edes kuulu naisten jääkiekkoilussa terävimpään kärkeen.

Eksoottinen Koreoiden yhdistelmäjoukkue oli myös Sveitsin hyökkääjän Phoebe Stänzin huulilla ottelun jälkeen.

– Se oli kaikkialla lehdissä, joten olimme tietoisia tilanteesta. Itse peli, no se oli jääkiekkopeli. Siinä oli kyse urheilusta ja reilusta pelistä, ei mistään muusta, Stänz vakuutti.

– Luulen, että peliä oli mukava seurata. Sitä oli ainakin mukava pelata, hän jatkoi.

Tunnelma oli erityisesti ottelun alussa katossa, kun Korea oli lähellä iskeä maalin. Kiekko osui napakan laukauksen jälkeen ylärimaan.

Kun ottelussa alkoi valjeta joukkueiden tasoero ja maaliverkot helisivät Korean päädyssä, tunnelma latistui. Silti pohjoiskorealaisten kannattajaryhmät jaksoivat heilua, laulaa ja tanssia yleisön viihdykkeeksi. Välillä he huusivat, kun Sveitsikin hyökkäsi.

– Tunnelma oli mahtava. En oikein tiedä, keitä punanuttuiset kannustivat. Pidin yleisöstä, sillä en ole tottunut pelaamaan tuollaiselle yleisölle, Stänz sanoi.

Phoebe Stänz (#88) oli tehokkaana Koreaa vastaan.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Sveitsi jyräsi ottelussa monilla eri osa-alueilla. Alppimaan pelaajat olivat selvästi isokokoisempia ja fyysisempiä kuin pienet korealaiset. Lisäksi nopeudessa oli iso ero. Sveitsi pääsi määrittämään ottelun temmon, eikä siinä Korea pysynyt mukana.

Stänz oli ottelussa tehokkaana ja tykitti kaksi maalia sekä antoi yhden maalisyötön.

– Se oli hyvin erilaista jääkiekkoa. Heidän joukkueensa pelaajat ovat aika lyhyitä. Käytimme kokoamme hyväksi kulmissa ja jalkanopeutta. He pelasivat fiksusti, koska he tietävät, miten he voivat käyttää kokoaan. Me halusimme saada oman pelimme käyntiin emmekä halunneet antaa heidän määrittää tempoa. Käytimme nopeuttamme ja syöttelimme hyvin. Stänz sanoi.

Vaikka Korea ei laukauksilla saati maaleilla juhlinut, muutaman potentiaalisen maalipaikan joukkue yläriman lisäksi rakensi. 

– Heillä oli maalipaikkoja. Korea on hyvä joukkue, ja jouduimme olemaan koko pelin hereillä, Stänz kehui jalkoihin jäänyttä vastustajaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle