Pohjanoksa murensi KeuPan hyökkäysarsenaalin - "En osaa sanoa, mistä tällaiset torjunnat tulevat"

MESTIS / Haastattelu
Julius Pohjanoksa oli jälleen kuin muuri TUTOn maalilla.
Kuva © Timo Savela
Neljännen Mestis-finaalin hahmo löytyi TUTOn tolppien välistä. Julius Pohjanoksan venytykset tylsyttivät KeuPan maalintekoyritykset, joita oli todella paljon.

Mestiksen neljännessä finaalissa nähtiin maalivahtien välinen kamppailu, sillä molemmilla joukkueilla oli ruhtinaallisesti maalipaikkoja. Voittajamaalivahtina taistelusta selvisi TUTOn Julius Pohjanoksa, joka koppasi 23 kiekkoa ja päästi vain yhden maalin.

− En osaa sanoa, mistä tällaiset torjunnat tulevat. Yritän vain ehtiä kiekon eteen ja nauttia pelaamisesta.

TUTO pelasi vahvan pelin, vaikka antoi paljon maalipaikkoja. Voitto oli turkulaisille elintärkeä, sillä muuten KeuPa olisi ottanut jo kolmannen kiinnityksen. Pohjanoksa käänsi katseet kuitenkin jo huomiseen.

− Nyt on hyvät tunnelmat, ja pelasimme hyvän pelin. Olimme parempia ja ansaitsimme voiton. Hetken saamme nauttia voitosta, ja sitten jo katseet kohti huomista, Pohjanoksa pysyi maltillisena.

Makoisasta voitosta huolimatta 21-vuotias veräjänvartija löysi pelistä vielä parannettavaa.

− Meillä ei ollut vieläkään ehjää 60-minuuttista. Se vaatii paljon, että pystymme pelaamaan hyvän tiiviin kuusikymppisen. Meillä oli vielä paljon enemmänkin paikkoja tehdä maaleja ja tolpat kilisivät.

Pohjanoksa on pelannut ilmiömäisen kauden. Tästä kertoo runkosarjan paras torjuntaprosentti, ja pudotuspeleissäkin torjuntaprosentti huitelee 95:n paikkeilla. TPS-kasvatti ei kuitenkaan halunnut puhua ensi kauden joukkueesta kesken finaalisarjan.

− Katsellaan ensi kautta tämän kauden jälkeen. Hoidamme tämän [finaalisarjan] kotiin, Pohjanoksa naulasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle