Plastino itsevarmana seiskapeliin: "Aiomme muuttaa historiaa"

LIIGA / Haastattelu
Plastino katsoo luottavaisena kohti seiskapeliä.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan ja Kärppien välinen kuudes välierä päättyi dramaattisten ja värikkäiden vaiheiden jälkeen Kärppien jatkoaikavoittoon. Tapparan puolustaja Nick Plastino ruoti kuudennen ottelun satoa ja spekuloi hieman myös tulevaa seitsemättä peliä.

Kärppien ja Tapparan välieräsarjan kuudes ottelu alkoi hieman tunnustellen, mutta toisessa erässä Kärpät karkasi kahden maalin karkumatkalle. Kolmannessa erässä Tapparan kirin aloitti puolustaja Nick Plastino

− Pelasimme Kärppien kahden ensimmäisen maalin jälkeen varsin mallikkaasti. Pystyimme vastaamaan haasteeseen ja pääsimme parhaan pelimme tasolle. 

Kirvesrintojen rynnistys sai kruununsa, kun Patrik Laine paukautti kiekon oululaismaaliin varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla.

− Taas kerran "Pate" toi meidät peliin mukaan. Yksi sekunti ennen täyttä aikaa, ja melkoisella laukauksella, ihmetteli Plastino supertaitavan joukkuekaverinsa panosta. 

Ensimmäisen jatkoerän loppupuoliskolla kiekko kuitenkin löysi lopulta tiensä Kärppien kokeneelle Mika Pyörälälle, joka niittasi kiekon maalin edestä Tomi Karhusen selän taakse.

− Jatkoerissä kiekko ei aina pompi niin kuin haluaisi. Tällä kertaa kävi noin, ja nyt on edessä "game seven". 

Tuomarit suosiollisia − ylivoima ei silti tuottanut tulosta

Tappara pääsi maanantai-illan kamppailussa pelaamaan peräti kuudesti ylivoimaa, kun taas vastustaja Kärpät ei saanut yhtäkään mahdollisuutta vastaavaan. Maaliverkkoja Tappara ei ylivoimillaan saanut aikaiseksi.

− Kärpät tuli aggressiivisesti päälle ja sai tukittua meiltä laukaisupaikat, kertakaikkiaan lukivat meidän peliämme hyvin. Turhauttavaa oli, ettemme saaneet peliämme ylivoimalla kulkemaan.

Plastino ei usko, että tuomarit yrittivät erityisesti auttaa Tapparaa.

− Tuomarit vihelsivät mielestäni tänään reilusti. Pelasimme paremmin kuin Kärpät ja pakotimme heidät ottamaan paljon jäähyjä. Tuomarit eivät suosineet meitä ollenkaan, Plastino niittasi.

Kärppien maalilla vaihtui Sami, kun Aittokallio korvasi Rajaniemen. Plastino ei nähnyt sen vaikuttavan omiensa otteisiin.

− Pelasimme silti samalla tavalla kuin aiemmin. Totta puhuakseni, en edes huomannut heidän vaihtaneen maalivahtia tähän otteluun. 

Seitsemäs peli − kolmas kerta sanoo toden?

Kärpät ja Tappara ovat kohdanneet toisensa kahdella viime kaudella Liigan finaaleissa. Molemmilla kerroilla Kärpät on vienyt voiton nimenomaan seitsemännen pelin jatkoajalla. Nyt välierissä Tapparalla on mahdollisuus kirkastaa tilastomörkö.

− Joukkueilla on pitkä historia keskenään. Aiomme muuttaa historiaa. On mielestäni hyvä, että seitsemäs peli on jo seuraavana päivänä, jottei ajatus karkaa muihin asioihin. 

− Meidän täytyy hautoa kiekkoa vähemmän. Erityisesti ylivoimalla kiekon pitää liikkua terävämmin mieheltä miehelle, naulasi Plastino.

Plastino uskoo, että tämä haastattelu ei jää hänen viimeisekseen Hakametsän pukukoppikäytävältä.

− Tähtäämme yhä finaaleihin. Näemme siis siellä, virnisti Plastino ja poistui pukusuojaan.

Kärpät ja Tappara selvittävät välinsä sarjan seitsemännessä pelissä tiistaina Oulussa. Jompi kumpi joukkueista etenee perjantaina alkaviin finaaleihin HIFK:ta vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle