Pitkäsen pelaaminen CHL-finaalissa epävarmaa - "Sunnuntai meni parannellessa"

CHL / Haastattelu
Pitkäsen pelaaminen CHL-finaalissa on epävarmaa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät taistelee tiistaina Raksilassa Euroopan mestaruudesta. Viime viikonloppuna kolmen vuoden tauon jälkeen pelikentille palanneen Joni Pitkäsen pelaaminen on kuitenkin kysymysmerkki.

Raksilan jääpyhätössä oli maanantai-iltana täysi tohina päällä. Kaikesta näki, että finaaliin panostetaan paljon. Visuaalisesti show'sta tullee ennen näkemätön Oulussa.

Kärppien haastaja Frölunda Indians saapui paikalle puoli seitsemän jälkeen. Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli leppoisalla, mutta samalla ehkä hieman jännittyneellä tuulella ennen tiistain h-hetkeä.

− Valmennus teki työt eilen ja tänään pidimme joukkueen kanssa aika pitkän palaverin. Katsoimme Frölundan pelin Skellefteåta vastaan, mutta molemmat joukkueet pelaavat niin erilaista peliä kuin me, joten ei siitä niin paljon ollut lopulta hyötyä. Katsoimme sitten viime vuoden Frölunda-peleistä oleelliset videoklipit ja sieltä nousi neljä selkeää pelillistä asiaa, joissa meidän pitää huomenna onnistua.

− Kun kaksi huippujoukkuetta pelaa vastakkain, niin mahdollisuuteen pitää tarttua ettei tarvitse illalla yhdeksän jälkeen selitellä, että olisi pitänyt tehdä sitä sun tätä.

Kärpät saa huipputärkeään otteluun apuja myös sairastuvalta. Markus Nutivaara pelannee tiistaina oululaisten pakistossa.

Sen sijaan Kuopiossa lauantaina kolmen vuoden tauon jälkeen debytoineen Joni Pitkäsen pelaaminen on epävarmaa. Pitkänen ei pystynyt osallistumaan joukkueen harjoituksiin maanantaina.

− Hän on kolme vuotta sitten pitänyt luistimia viimeksi jalassa kolme tuntia putkeen. Kaikki voivat kuvitella, että se tuntuu kropassa. Sunnuntai meni hänellä parannellessa, katsotaan mikä Jonin tilanne on huomenna.

Pitkäsen pelin tasosta Marjamäki oli vakuuttunut.

− Aika hämmentynyt olin siitä, kuinka korkealla tasolla hän pelasi. Tuntui, että hän on pelannut meidän joukkueen yhteistä peliä jo vaikka kuinka kauan.

Kärpillä on tiistaina iso peli edessä joko Pitkäsellä tai ilman. Päävalmentajan viesti ennen loppuottelua on selkeä.

− Pelaamme Euroopan mestaruudesta. Tällaista tilaisuutta ei tule ehkä enää ikinä. Kun kiekko tippuu jäähän, emme voi vain katsella. Luistelu ja pelin intensiteetti tulevat olemaan huomenna äärettömän korkealla tasolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle