Pistepörssiykkönen Haataja jatkosopimus taskussa EHT-turnaukseen

LIIGA / Haastattelu
Kärppien edutusasu vaihtuu Haatajalla tulevalla viikolla Leijonien uniformuun.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärppien hyökkääjän Juha-Pekka Haatajan lauantai oli värikäs: pari avustusta, paluu pistepörssin kärkeen, jatkosopimus taskuun ja marssiminen kohti maajoukkueaskareita. Seurajoukkueessakin asiat ovat tällä hetkellä hyvin mallillaan.

Kaksi syöttöpistettä JYP-ottelussa kerännyt Juha-Pekka Haataja pystyi olemaan iloisella mielellä pelin jälkeen. Edessä on pyrähdys kohti Suomen isännöimää Euro Hockey Tourin turnausta, johon maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen hänet kutsui.

Samalla hyökkääjä solmi Kärppien kanssa kolmen vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

– Ollaan iloisia siitä, että Haataja päätti jäädä tänne jatkamaan uraansa. Hän on pelannut huikeaa kautta ja palasi nyt pistepörssin kärkeen. Huikeaa, että saadaan nauttia hänen edesottamuksistaan myös tulevina vuosina, seuran urheilutoimenjohtaja Harri Aho iloitsi.

Jo 14 maalia tällä kaudella iskenyt Haataja saattoikin olla tyytyväinen niin tuoreeseen sopimukseen kuin joukkueen esityksiin päättyneen ensimmäisen kolmanneksen aikana.

– Tämä oli hyvä pätkä meiltä. Ylitimme pistetavoitteemme ja nousimme sarjataulukossa mukaan kärkikahinoihin. Pelikin näyttää valmiilta, oululaishyökkääjä kertasi.

Kohti Turkua

Kärppien sairastuvalle on tippunut paljon pelaajia viime aikoina, mikä on johtanut siihen, että erikoistilanteissa pelaavat hyökkääjät ovat keränneet isoja minuutteja viimeisimmissä peleissä. Maajoukkuetauko tuleekin heille hyvään paikkaan.

– On tässä kapealla materiaalilla menty. Loukkaantumisia on ollut paljon ja samat jätkät ovat saaneet paljon kuormaa. Ne, jotka pääsevät huilaamaan, ottavat varmasti sen ilolla vastaan, Leijonien mukaan Turkuun matkaava Haataja sanoo.

Lepotauon menettäminen Euro Hockey Tourin Suomen turnauksen parissa ei haittaa pistepörssin ykkösnimeä yhtään.

– Ilomielin sitä lähtee edustamaan maataan, kun kerran kutsun tuommoiseen tapahtumaan saa. Pysyy pelituntuma hyvin päällä ja saa varmasti itseluottamusta sieltä myös.

A-maajoukkueen päävalmentaja Jalonen onkin sanonut, että Haataja pääsee pelaamaan omassa, hyökkäävässä roolissaan. Oululaishyökkääjä lähtee Turkuun joka tapauksessa avoimin mielin.

– Joukkue on erittäin laadukas ja on hienoa olla siinä mukana. Otetaan kaikki vastaan, mitä sieltä tulee. Maanantaina katsotaan, että millä viisikoilla lähdetään liikkeelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle